7 Συμβουλές για άνετη και επιτυχημένη μετακόμιση

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συμβουλή Νο. 1 : Προγραμματίστε καλά την μετακόμιση σας 

Αν χρειαστεί ακόμα και περίπου 2 μήνες πριν αφού έχετε κλείσει το νέο σας σπίτι και είστε στην τελική ευθεία για να μετεγκατασταθείτε εκεί, αρχίστε να προετοιμάζετε το έδαφος για την μετακόμιση. Μπορείτε να ορίσετε μια ακριβή ημερομηνία μετακόμισης και να κινείστε με βάση αυτή. Μείνετε προσηλωμένοι στην ημερομηνία αυτή και “χτίστε” όλη την προετοιμασία γύρω από την μέρα εκείνη για να είστε εντός χρονοδιαγράμματος. Φτιάξτε έναν φάκελο με όλα τα σχετικά έγγραφα γύρω από την μετακόμιση: αλλαγή διεύθυνσης στο ταχυδρομείο, σε δημόσιες υπηρεσίες, σε εταιρίες κοινής ωφέλειας κλπ.

Συμβουλή Νο. 2: Κάντε καλή έρευνα αγοράς για την εταιρία μετακόμισης 

Μια χρήσιμη βοήθεια είναι να ζητήσετε να σας πακετάρουν κάποια από τα πράγματα που θα μεταφέρετε αφού θα γλιτώσετε χρόνο και άγχος και το κόστος είναι ελάχιστο σε σχέση με το να το κάνατε εντελώς μόνοι σας. Δείτε αξιολογήσεις και συγκρίνετε κριτικές από γνωστούς ή φίλους που έχουν ξαναχρησιμοποιήσει μεταφορικές. Κλείστε τη μετακόμιση την συγκεκριμένη ημερομηνία που έχετε ορίσει και δείτε πως μπορείτε να διαχειριστείτε το αποθηκευτικό κομμάτι της μετακόμισης( δηλαδή αν υπάρχει χώρος για όλα τα πράγματα στο νέο σπίτι, αν θα χρειαστεί να αποθηκεύσετε κάποια και αν κάποια θα τα χρειαστείτε αργότερα ή θα τα μεταφέρετε σε κάποιο άλλο σπίτι.).

Συμβουλή Νο.3: Γνωρίστε την νέα σας γειτονιά 

Καλό είναι να κάνετε μια βόλτα με τα πόδια στη νέα σας γειτονιά για να εντοπίσετε χρήσιμα και σημαντικά μέρη για την καθημερινή ζωή. Αυτά μπορεί να είναι από φαρμακεία μέχρι σχολεία , γιατρούς ,εμπορικά μαγαζιά μέχρι περίπτερα και βενζινάδικα ή τράπεζες.

Αυτός ο περίπατος θα σας βοηθήσει να εγκλιματιστείτε καλύτερα και να γνωρίσετε το νέο σας “ σπίτι” και θα σας γλυτώσει από χρόνο σε ότι χρειαστείτε από τα παραπάνω το πρώτο διάστημα.

Συμβουλή Νο. 4: Αποφασίστε τι πρέπει να πάρετε μαζί σας και τι να πετάξετε. 

Αυτό το σημείο αφορά το λεγόμενο ξεσκαρτάρισμα. Διαλέξτε τι πρέπει να κρατήσετε και τι όχι και τι πραγματικά χρειάζεστε από το παλιό στο καινούργιο σπίτι. Με μια μεγάλη ταξινόμηση σε αυτές τις δυο κατηγορίες θα είστε σε θέση να βρίσκετε πιο εύκολα πράγματα και να μετακομίσετε πιο γρήγορα. Έτσι άλλωστε δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε να μετακομίσετε τόσα πολλά πράγματα που στο τέλος κάποια από αυτά μπορεί να μην χρειάζεστε. Για αυτό το λόγο ασχοληθείτε με την διαδικασία αυτή πιο νωρίς έτσι ώστε να μείνουν πραγματικά χρήσιμα και σημαντικά για σας αντικείμενα που θα μεταφέρετε στο νέο σας σπίτι.

Σε αυτή τη διαδικασία αρκεί να ρωτήσετε τον εαυτό σας τρεις απλές αλλά σημαντικές ερωτήσεις:

  1. Χρησιμοποιώ αυτό το αντικείμενο;
  2. Θα το χρησιμοποιήσω άμεσα; ( στους επόμενους 3 μήνες π.χ.)
  3. Μου έχει φανεί τόσο χρήσιμο όσο φανταζόμουνα αυτό το αντικείμενο;

Οι απαντήσεις που θα δώσετε θα σας βοηθήσουν αρκετά να αποφασίσετε και σχετικά άμεσα.

Συμβουλή Νο.5: Αν σκεφτόσαστε να αλλάξετε πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας ή τηλεφωνικής γραμμής κλπ. είναι η κατάλληλη ευκαιρία.

Αν επιθυμείτε οικονομικότερα ή ευνοϊκότερα τιμολόγια στους λογαριασμούς του σπιτιού σας μπορείτε να κάνετε την έρευνα αγοράς σας για κάποια άλλη εταιρία πριν μετακομίσετε στο νέο σας σπίτι.

Συμβουλή Νο. 6:Ενημερώστε φίλους και γνωστούς αλλά και τους συνεργάτες σας για την νέα σας διεύθυνση. 

Ενημερώστε πριν την μετακόμιση γιατί μετά μάλλον θα είναι πιο δύσκολο…

Συμβουλή Νο. 7 Καθαρίστε τελείως το σπίτι μια μέρα πριν την μετακόμιση. 

Είναι η τελευταία ευκαιρία που θα το έχετε άδειο και καλό είναι το εκμεταλλευτείτε. Επίσης, χρησιμοποιήστε ειδική σήμανση για τις κούτες κάθε δωματίου και πάρτε τα απολύτως απαραίτητα για τις πρώτες μέρες στο νέο σπίτι.

Όταν μετακομίζετε, είναι χρήσιμο να οργανώσετε όσο πιο καλά γίνεται την μετακόμιση. Φυσικά απρόοπτα μπορεί να προκύψουν – δεν είναι εύκολο να πάνε όλα βάσει προγράμματος αλλά και πάλι κρατήστε υψηλό ηθικό. Πρέπει να καταλάβετε γιατί μετακομίζετε, τι θέλετε από το νέο σπίτι και έπειτα θα βρείτε αυτόματα το ιδανικό σπίτι.

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και αποφύγετε το άγχος ή τουλάχιστον κάντε το στο βαθμό που είναι δυνατό για εσάς και την οικογένεια σας . Έτσι θα διασκεδάσετε και θα χαρείτε την αλλαγή σπιτιού από την αρχή μέχρι το τέλος.