Εξοικονομήστε ενέργεια και χρήματα με μονώσεις ταρατσών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το καλοκαίρι σχεδόν έφτασε. Ήδη αισθανθήκαμε τα πρώτα κύματα ζέστης και όλοι ψάχνουμε τρόπο για να δροσιστούμε. Όσον αφορά το σπίτι όσοι μένουν σε μονοκατοικία ή στο τελευταίο όροφο πολυκατοικίας έχουν αντιμετωπίσει σίγουρα πρόβλημα με τη ζέστη. Η μόνωση ταράτσας αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις με πραγματικό αποτέλεσμα στην ενεργειακή απόδοση της οικίας καθώς μειώνει έως 40% τις απώλειες θερμότητας είτε χρειάζεται να δροσιστούμε το καλοκαίρι είτε να ζεσταθούμε το χειμώνα. Επίσης τα συστήματα για μονώσεις ταρατσών, μειώνουνσε σημαντικό βαθμό την κατανάλωση ενέργειας των κλιματιστικών καθώς το ίδιο συμβαίνει με τα συστήματα θέρμανσης, αφού οι θερμικές απώλειες μειώνονται και η εσωτερική θερμοκρασία του σπιτιού δεν επηρεάζεται από την εξωτερική.

Συστήματα για μονώσεις ταρατσών 

Αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι θερμομόνωση είναι αδύνατο να επιτευχθεί με τα διάφορα επαλειφόμενα σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά και υπόσχονται θερμομόνωση. Τα προαναφερθέντα επαλειφόμενα είναι υλικά που αλείφονται στην ταράτσα και προσφέρουν συνήθως υγρομόνωση. Αρκετά από αυτά μάλιστα διακρίνονται από ανακλαστικές ιδιότητες βοηθώντας στη μερική ανάκλαση της θερμικής ακτινοβολίας.Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να θεωρήσετε πως με τα επαλειφόμενα ή με άλλη λύση στεγανοποίησης θα έχετε και θερμομόνωση αλλά μόνο υγρομόνωση, δηλαδή στεγανοποίηση. Θερμομόνωση επιτυγχάνουμε μόνο με συστήματα που περιέχουν θερμομονωτικό υλικό ( φελιζόλ ) διογκωμένη πολυστερίνη.

Μονώσεις ταρατσών για θερμομόνωση & στεγανοποίηση 

Δυο μέθοδοι για μονώσεις ταρατσών που προσφέρουν πλήρη στεγανοποίηση και υψηλή θερμομόνωση στην ταράτσα είναι τα συστήματα Durosol Light Roof και Durosol Light Roof Plus Γρανιτοπλακάκι. Η περιγραφή του κάθε συστήματος αφορά τα πλεονεκτήματα και τα βασικά χαρακτηριστικά του καθώς και το ενδεικτικό κόστος. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δυο αυτά συστήματα έχουν 10ετή εγγύηση υλικών από την εταιρία Φραγκουλάκης.

Η μόνωση Durosol Light Roof 

Η λύση Durosol Light Roof είναι η ιδανική λύση για παλιές κατασκευές που οι ταράτσες τους δεν μπορούν να σηκώσουν πολύ βάρος. Βασικός στόχος του συστήματος Durosol Light Roof είναι η υψηλή απόδοση θερμομόνωσης και η πλήρηστεγανοποίηση με χαμηλό βάρος, σε αντίθεση με τη συμβατική- κλασσική μόνωση ταράτσας και την ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας, ενώ η πραγματικά προσιτή τιμή της μεθόδου αυτής την έχουν αναγάγει σε πρώτη επιλογή για κάθε είδους μόνωση της ταράτσας.

Το σύστημα Durosol Light Roof έχει σχεδιαστεί για περιορισμένη χρήση της ταράτσας. Ειδικότερα μετά την μόνωση μπορούμε να χρησιμοποιούμε την ταράτσα για άπλωμα των ρούχων η για τοποθέτηση ηλιακού.  Αλλά δεν επιτρέπεται η συστηματική χρήση της ταράτσας για τοποθέτηση καρεκλών, τραπέζια, μπαρμπεκιου κλπ.    

Το κόστος του συγκεκριμένου  συστήματος ανέρχεται ενδεικτικά στο σύνολο (εργασία & υλικά) στα 20€/m²+Φ.Π.Α. Τέλος το βάρος της μόνωσης ανέρχεται σε≈9 kg/m² κάτι που το κάνουν την ιδανική μέθοδο για παλιές κατασκευές που δεν μπορούν να υποστηρίξουν αρκετό βάρος. Το συγκεκριμένο κόστος είναι αρκετά μικρότερο κόστος σε σχέση με τις συμβατικές λύσεις θερμομόνωσης και στεγανοποίησης και έχει πολύ μικρότερο πάχος κονιάματος σε σχέση με την τσιμεντοκονία.

Η μόνωση Durosol Light Roof Plus

Ουσιαστικά αυτή η λύση συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το σύστημα Durosol Light Roof και η Ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας και ταυτόχρονα εξαλείφει όλα τα μειονεκτήματα τους. Η μέθοδος Durosol Light Roof Plus Γρανιτοπλακάκι είναι μια εξέλιξη της Durosol Light Roof. Το γρανιτοπλακάκι τοποθετείται ως τελική επίστρωση και προσδίδει πλήρη βατότητα στην ταράτσα για συστηματική χρήση (π.χ. συναθροίσεις, τοποθέτηση καρεκλών, τραπέζια, μπαρμπεκιου κλπ. ). Αν όμως επισκέπτεστε την ταράτσα σας σπάνια (π.χ. για να απλώσετε ρούχα, να ελέγξετε τον ηλιακό ή την κεραία), τότε η πιο οικονομική και κατάλληλη λύση για εσάς είναι η Durosol Light Roof, όπως αναφέραμε παραπάνω.

Το σύστημα για μονώσεις ταρατσών Durosol Light Roof Plus Γρανιτοπλακάκι πλεονεκτεί και της Ανεστραμμένης μόνωσης ταράτσας, καθώς προσφέρει υψηλή θερμομόνωση πλήρη στεγάνωση και την εγγύηση 10 ετών. Η Durosol Light Roof Plus Γρανιτοπλακάκι δεν προσθέτει πάνω από 40 kg/m² στην ταράτσα σας ενώ το μέσο βάρος μιας ανεστραμμένης μόνωσης φτάνει περίπου τα 200kg/m² δηλαδή 5 φορές λιγότερο βάρος από τις υπόλοιπες λύσεις της αγοράς για μόνωση ταράτσας με πλήρη βατότητα.

Το κόστος του συστήματος αυτού είναι περίπου στα 37€/m²+Φ.Π.Α. στο σύνολο (εργασία & υλικά) και αποτελεί μια από τις πιο οικονομικές λύσεις της αγοράς.

Ενημερωθείτε πλήρως για τις μονώσεις και τις μονώσεις ταρατσών στο fragoulakis.gr