10 εναλλακτικές χρήσεις του τσαγιού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το τσάι, όπως μας λέει η ιστορία, ανακαλύφθηκε από ένα λάθος, και έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο ρόφημα αρκετών λαών που μετέτρεψαν την παρασκευή και  κατανάλωσή του σε πραγματική τελετουργία. Τι κάνουμε όμως με τα  χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού; Έχουν απίστευτες και πρακτικότατες εναλλακτικές χρήσεις που βελτιώνουν με τον πιο φυσικό τρόπο την καθημερινότητά μας. Πάρτε μολύβι και χαρτί και σημειώστε τι μπορείτε να κάνετε με ένα χρησιμοποιημένο φακελάκι τσαγιού πριν το πετάξετε.

1. Βοηθά στην ενυδάτωση του σώματος. Την επόμενη φορά που θα γεμίσετε την μπανιέρα σας με νερό, δοκιμάστε να ρίξετε μέσα φακελάκια τσαγιού που μόλις χρησιμοποιήσατε. Έχει αποδειχθεί ότι το τσάι ενυδατώνει σημαντικά τον οργανισμό και το δέρμα μας. Ένα τέτοιο ξεχωριστό αφρόλουτρο σίγουρα θα ενυδατώσει και θα αναζωογονήσει το σώμα μας με τον καλύτερο και πιο φυσικό τρόπο.

2. Ξεκουράζει τα μάτια. Μια διαχρονική και αποτελεσματική μέθοδος για να μειώσουμε τους ενοχλητικούς μαύρους κύκλους είναι  να τοποθετήσουμε στην περιοχή των ματιών ένα φακελάκι τσαγιού όσο ακομά είναι χλιαρό και να τα αφήσουμε για περίπου 5 λεπτά. Το αποτέλεσμα θα μας καταπλήξει.

3. Θρέφει και δυναμώνει τα μαλλιά  Ένας φυσικός τρόπος να προστατέψουμε τα μαλλιά είναι να τα ξεπλύνουμε με τσάι. Στύβουμε 2-3 φακελάκια τσαγιού και με το υγρό τους περνάμε τις άκρες των μαλλιών μας ώστε να διατηρούνται λαμπερά και ευκολοχτένιστα.

4. Ξεκουράζει τα ταλαιπωρημένα πέλματα. Μπορούμε να ενυδατώσουμε τα πέλματά μας και να απομακρύνουμε το σκληρό δέρμα με μια απλή και φυσική μέθοδο. Σε μια λεκάνη με χλιαρό προς ζεστό νερό, ρίχνουμε χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού, βάζουμε μέσα τα πόδια μας και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά.

5. Απαλύνει τα εξανθήματα από τσιμπήματα εντόμων. Πριν στραφούμε στη χρησιμοποίηση φαρμακευτικών σκευασμάτων και κρεμών, μπορούμε να τοποθετήσουμε για λίγα λεπτά πάνω στο ερεθισμένο δέρμα ένα φακελάκι τσαγιού. Οι τανίνες που περιέχει το τσάι θα δράσουν αποτελεσματικά και ο ερεθισμός θα μειωθεί σημαντικά.

6. Δρα κατά των δυσάρεστων μυρωδιών. Οι δυσάρεστες μυρωδιές από το ψυγείο είναι σίγουρα πονοκέφαλος για τους περισσότερους από εμάς. Η λύση για να απαλλαγούμε από τις μυρωδιές είναι να τοποθετήσουμε σε διάφορα σημεία μέσα στο ψυγείο 3 με 4 φακελάκια τσαγιού.

7. Καθαρίζει πιο εύκολα τα μαγειρικά σκεύη. Γεμίζουμε το νεροχύτη μας με αρκετά ζεστό νερό, βάζουμε μέσα κατσαρόλες και τηγάνια, προσθέτουμε φακελάκια τσαγιού και τα αφήνουμε για περίπου 20 με 30 λεπτά. Το τσάι θα δράσει αποτελεσματικά και τα σκεύη μας θα είναι σαν καινούργια.

8. Αποτελεί καταπληκτικό λίπασμα για τα φυτά. Τα αγαπημένα μας φυτά χρειάζονται φροντίδα και τσάι. Για την ακρίβεια μπορούμε να αδειάσουμε το περιεχόμενο από ένα φακελάκι τσαγιού που μόλις χρησιμοποιήσαμε στη γλάστρα ώστε τα φυτά να διατηρήσουν για ακόμα περισσότερο διάστημα την υγρασία τους.

9. Καθαρίζει τις ξύλινες επιφάνειες. Οι ξύλινες επιφάνειες χρειάζονται ειδικά προϊόντα για να καθαριστούν ώστε να μένουν πάντα λείες και λαμπερές. Αφού φτιάξουμε το τσάι μας, ρίχνουμε το φακελάκι του τσαγιού σε λίγο νερό και ποτίζουμε με αυτό ένα μαλακό πανί  για να περάσουμε την ξύλινη επιφάνεια.

10. Γίνεται μαργινάδα για τρυφερά κρέατα και πουλερικά. Για τρυφερά κρεατικά και πουλερικά μπορούμε να προσθέσουμε στη μαρινάδα λίγο τσάι. Στύβουμε το φακελάκι τσαγιού και αναμειγνύουμε το υγρό μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας μας.