Γιατί αυτή η παλιά BMW Μ3 κοστίζει όσο μια Ferrari; (Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια εξαιρετικά σπάνια BMW M3 E92 διατίθεται προς πώληση στην εξωφρενική τιμή των $300.000, όταν καινούρια στις ΗΠΑ κόστιζε $65.000. Πρόκειται για ένα από τα 67 αντίτυπα της έκδοσης (πολύ) περιορισμένης παραγωγής M3 CRT.

Όπου CRT σημαίνει Carbon Racing Technology. Στην ουσία είναι μια BMW M3 GTS σεντάν, με πολλά πάνελ και αεροδυναμικά βοηθήματα του αμαξώματος φτιαγμένα από ανθρακονήματα και CFRP, το ενισχυμένο με ανθρακονήματα πλαστικό. Τα συγκεκριμένα υλικά που η BMW σήμερα χρησιμοποιείστο σούπερκαρ i8 και στο μικρό οικογενειακό i3 θεωρούνται εξωτικά ακόμη και τώρα. Πόσω μάλλον το 2011. Η χρήση τους εξοικονομούσε περίπου 70 kg σε σχέση με την κανονική M3.


Η M3 CRT, πέρα από το ότι κατασκευάστηκε σε 67 μόλις αντίτυπαήταν η τελευταία ατμοσφαιρική, πράγμα που ανεβάζει λίγο ακόμη την συλλεκτική της αξία. Ο κινητήρας της GTS έβγαζε 450 ίππους με συγκλονιστικό ήχος καθώς στρόφαρε στο Θεό με τις οκτώ πεταλούδες ορθάνοιχτες. Η επιτάχυνση 0-100 km/h λέει το εργοστάσιο ότι είναι 4,4”. Να θυμίσουμε ότι εμείς εδώ στο DRIVE έχουμε μετρήσει 4,6” 0-100 km/h την συμβατική κουπέ Μ3 με το κιβώτιο M-DCT.

Όλες οι M3 CRT είναι βαμμένες σε ειδικό «παγωμένο πολικό ασημί» χρώμα με λεπτομέρειες σε κόκκινο “Melbourne”, μεταφράζοντας από το χρωματολόγιο της BMW. Ξεχωρίζουν επίσης από τις μαύρες σφυρήλατες 19άρες ζάντες ενώ έχουν ενισχυμένα σημεία στήριξης της ανάρτησης και ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Οι εξαπίστονες δαγκάνες των φρένων (που δεν διέθετε η απλή Μ3 και τα φρένα ήταν πάντα αχίλλειος πτέρνα) είναι από ειδικό ελαφρύ κράμα, λέει η BMW. Ειδικά για την M3 CRT είναι και τα βαθιά μονοκόμματα  μπάκετ στο εσωτερικό, ό,τι πλησιέστερο σε κανονικά αγωνιστικά.

Το αυτοκίνητο πωλείται στην Αμερική. Όπου δεν εισήχθη ποτέ. Ωστόσο έχει έγκριση τύπου για «επίδειξη». Που σημαίνει ότι μπορεί να οδηγηθεί σε 49 πολιτείες, αλλά όχι για περισσότερα από 4.000 km το χρόνο.


Πηγή Carbuzz