Δεν φαντάζεστε ποια εταιρία ανακαλεί τα αυτοκίνητά της…

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ούτε που το φαντάζεστε...
 
Όταν δίνεις περίπου ενάμιση εκατομμύριο ευρώ για να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο, σίγουρα λέξεις όπως «προβλήματα» και «ανάκληση», δεν περνούν από το μυαλό σου.

Οι 499… εκλεκτοί λοιπόν που είχαν το προνόμιο να επικρατήσουν στη μακροσκελή wishlist απόκτησης της εξωτικής LaFerrari, έχουν αποκτήσει πονοκεφάλους! Ίσως θυμάστε παλαιότερο άρθρο που έκανε λόγο για προληπτική ανάκληση για να αποτραπεί ο κίνδυνος φωτιάς. Η Ferrari είχε προχωρήσει σε αντικατάσταση του ρεζερβουάρ καυσίμου.

Τώρα προέκυψαν άλλα δύο (!) προβλήματα. Το πρώτο αφορά το σύστημα ελέγχου της πίεσης των ελαστικών, που όπως αποδείχθηκε, σε περίπτωση κλαταρίσματος δίνει εντολή στον οδηγό να συνεχίσει αλλά με ταχύτητα κάτω των 80 χιλιομέτρων την ώρα, αντί να ακινητοποιήσει το όχημα.

Το δεύτερο πρόβλημα αφορά τα προσκέφαλα στα καθίσματα τύπου L32, που δεν εναρμονίζονται με τους κανόνες ασφαλείας που αφορούν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και όσοι κάτοχοι LaFerrari κινούνται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού Ωκεανού, καλούνται να σπεύσουν στους αντιπροσώπους της ιταλικής μάρκας ώστε να τα αντικαταστήσουν.