Πώς να διανύσετε 100 χιλιόμετρα με λιγότερα από πέντε ευρώ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τέτοια… μεγαλεία είχαμε πολλά χρόνια να τα ζήσουμε. Ειδικά οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου της Αττικής αλλά και αυτοί της Θεσσαλονίκης μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο κίνησης πληρώνοντας κοντά στο 1,1 ευρώ το λίτρο και βενζίνη φθηνότερη
ακόμη και από 1,4 ευρώ. Αν μάλιστα πληρώσουν με κάρτα που προσφέρει και έκπτωση 3%, η τιμή προσγειώνεται σε επίπεδα που είχαμε να δούμε από το 2010.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Ότι με εκατοντάδες οχήματα μπορούμε να διανύσουμε απόσταση 100 χιλιομέτρων πληρώνοντας λιγότερα από πέντε ευρώ. Τώρα που ετοιμαζόσαστε για τις εκδρομές των Χριστουγέννων, θα συνειδητοποιήσετε ότι σε πολλές περιπτώσεις, το κόστος για το καύσιμο, θα φτάσει να είναι μικρότερο από τα …διόδια.

Το fpress.gr αναζήτησε στη βάση δεδομένων των ΙΧ τα πετρελαιοκίνητα και βενζινοκίνητα μοντέλα που μπορούν να διανύσουν μια απόσταση 100 χιλιομέτρων με κόστος μικρότερο των πέντε ευρώ. Αν η ίδια έρευνα γινόταν προ τριμήνου, τα αποτελέσματα θα ήταν ελάχιστα. Με τα σημερινά δεδομένα, η έρευνα έφερε 667 μοντέλα. Υπάρχουν κάποια που εξασφαλίζουν τη δυνατότητα μετακίνησης για 100 χιλιόμετρα με τιμή χαμηλότερη ακόμη και από τρία ευρώ.

Θα πείτε βέβαια, ότι οι τιμές των 1,4 ευρώ για την αμόλυβδη και των 1,1 ευρώ για το πετρέλαιο κίνησης δεν είναι διαθέσιμες σε όλη τη χώρα. Αυτό είναι σωστό με τα σημερινά δεδομένα. Ωστόσο, επειδή η κατρακύλα στη διεθνή τιμή του πετρελαίου συνεχίζεται, εκτιμάται ότι ακόμη και μέσα στην εβδομάδα θα δούμε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Από την άλλη πολλοί αμφισβητούν το γεγονός ότι οι καταναλώσεις καυσίμου που δίνουν οι αντιπροσωπείες αντιστοιχούν στις πραγματικές. Αυτό είναι σωστό και αρκετά υποκειμενικό καθώς παίζουν ρόλο πολλά: από το πόσο φουσκωμένα είναι τα λάστιχα μέχρι το πώς οδηγεί ο κάτοχος του αυτοκινήτου αλλά και το αν η μπαγαζιέρα είναι φορτωμένη ή όχι. Όπως και να έχει, το γεγονός είναι ένα: τέτοιες τιμές είχαμε να δούμε 4-5 χρόνια.

Όσο για τον κατάλογο των αυτοκινήτων που κάνουν 100 χιλιόμετρα με λιγότερα από πέντε ευρώ, μπορείτε να τον βρείτε ΕΔΩ