Ο ΣΠΥΡΟΣ ΤΙΝΗΣ για το μέλλον των παιδιών μας: ”Εσύ πάνω από όλα”!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε μια εποχή πολύπλευρης κρίσης, η μεγαλύτερη αγωνία των γονέων αφορά, τι άλλο, το μέλλον των παιδιών τους, που πρέπει να ενθαρρύνουν ώστε να διαλέξουν μια καλή σχολή, άρα κι ένα πανεπιστήμιο που θα τους παρέχει σύγχρονες γνώσεις αλλά και τα εφόδια για απασχόληση και σοβαρή, επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.

ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

Οι επιλογές φαίνονται αρκετές και τις περισσότερες φορές… απροσανατολιστικές, καθώς παρουσιάζονται, μέσω ενός αναπτυγμένου μάρκετινγκ, ως ιδανικές: ως δια μαγείας λύνουν το πρόβλημα της εκπαίδευσης και εξασφαλίζουν μια θέση εργασίας με υψηλούς μισθούς!

Τι θα πρέπει να προσέχουν όλοι ως γονείς; Ανεξάρτητα από το είδος της σχολής που θα επιλέξουν μαζί με το παιδί τους, θα πρέπει να δώσουν σημασία σε μερικές σημαντικές πτυχές αυτής της τόσο καθοριστικής για τη ζωή του επιλογής.

  • Θα πρέπει να επιλέξουν ένα Πανεπιστήμιο κύρους, που παρέχει πτυχία αναγνωρισμένα από την Κύπρο και Ελλάδα, με ευρωπαϊκή ισχύ, ένα καλό ιδιωτικό πανεπιστήμιο.
  • Θα πρέπει να δουν σε τι συνθήκες θα ζήσει το παιδί τους στη διάρκεια της φοίτησής του.
  • Αν υπάρχει φοιτητική μέριμνα και ενδιαφέρον για τη ζωή του εντός και εκτός πανεπιστημίου.
  • Θα πρέπει να αναρωτηθούν, αν τα προγράμματα των σχολών συμβαδίζουν με τις εξελίξεις της επιστήμης και των νέων τεχνολογιών. Αν το πανεπιστήμιο ενδιαφέρεται για την έρευνα και την καινοτομία, αν ενθαρρύνει τα νέα παιδιά στη συμμετοχή στις εκπαιδευτικές διαδικασίες.

spyros-tinis

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, μετά από επτά χρόνια λειτουργίας, θεωρείται ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Κύπρο και στο οποίο φοιτούν φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο. Η έμφαση που δίνει στην υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, την καινοτομία, την έρευνα και την κοινωνική δράση, το καθιστούν μια σοβαρή εκπαιδευτική μονάδα παγκόσμιας εμβέλειας, που παρέχει ολοκληρωμένες γνώσεις και διευρυμένες δυνατότητες επαγγελματικής απασχόλησης.

Όλα τα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου είναι πλήρως αναγνωρισμένα από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε αυτά είναι ενταγμένο και το πρόγραμμα «Εράσμους».

Έχει πρωτόκολλο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, προγραμματισμένες συνεργασίες με Βρετανικά πανεπιστήμια, καθώς και με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Το Πανεπιστήμιο παρέχει στους φοιτητές του σύγχρονους κλάδους σπουδών, με εννέα προγράμματα Προπτυχιακού επιπέδου, δεκαπέντε Μεταπτυχιακά Προγράμματα και πέντε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, δημιουργώντας νέες προοπτικές και φέρνοντας τον φοιτητή ένα βήμα πιο κοντά στο ευρωπαϊκό μέλλον: τον στρέφει προς την εξειδίκευση, αυτήν που θα συμβάλει στην ανάπτυξη και την οικονομική αναγέννηση της χώρας.

Το Πανεπιστήμιο, αφουγκραζόμενο τις ανάγκες της εποχής, στηρίζεται στη μεγάλη καινοτομία, στο καινούργιο, επιτρέποντας σε νέους ανθρώπους να κάνουν ανακαλύψεις, να απογειώσουν την επιχειρηματικότητα και την οικονομία.

Θα πρέπει η Κύπρος και η Ελλάδα να γίνουν οι χώρες της ευκαιρίας, όπως είναι η Αμερική, «η οποία αντιλαμβάνεται ότι οι νέοι είναι αυτοί που θα κάνουν τη διαφορά. Και τους χρηματοδοτούν». Την ίδια ώρα, με κάθε τρόπο, ενθαρρύνει τους φοιτητές να συμμετέχουν δημιουργικά σε ομάδες έρευνας, ώστε να εξοικειωθούν με τις νέες εκπαιδευτικές μεθόδους και γιατί όχι, με νέες ανακαλύψεις, που θα βοηθήσουν τους ίδιους αλλά και τη χώρα τους στον σκληρό οικονομικό μαραθώνιο στον οποίο έχει επιδοθεί.

Η γεωγραφική θέση του Πανεπιστημίου, στις ακτές της ιστορικής και μιας από τις πιο συναρπαστικές παραθαλάσσιες πόλεις της Ευρώπης, της Πάφου, που έχει πληθυσμό περίπου 77.800 κατοίκους, προσφέρει το ιδεώδες περιβάλλον για σπουδές και φοιτητική ζωή.

Δεν θα πρέπει ακόμη να λησμονήσουμε πως στην Πάφο, αλλά και στην Κύπρο, η εγκληματικότητα είναι μηδενική και άρα το σπουδαστικό περιβάλλον απολύτως ασφαλές.

Στη διάρκεια της φοίτησής τους στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις, από τη Φοιτητική Μέριμνα παρέχονται στους φοιτητές οικονομική και συμβουλευτική στήριξη αλλά και ουσιαστική βοήθεια στην αναζήτηση και εξεύρεση εργασίας μετά το πτυχίο. Η Φοιτητική Μέριμνα είναι ακόμη υπεύθυνη για τη διαμονή των φοιτητών στις φοιτητικές εστίες, μέσω ενός σύγχρονου προγράμματος διαχείρισης αιτήσεων διαμονής, κατανομής δωματίων και διαχείρισης συμβολαίων ενοικίασης.

Παράλληλα, με την εγγραφή στο Πανεπιστήμιο, ο φοιτητής αποκτά τον δικό του Υπεύθυνο Ακαδημαϊκό Σύμβουλο, που του προσφέρει συνεχή στήριξη, ώστε να ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές τους. Ακόμη, κάθε χρόνο σημαντικός αριθμός φοιτητών ενισχύεται οικονομικά από το Πανεπιστήμιο μέσω υποτροφιών και στοχευμένης οικονομικής βοήθειας. Τα κριτήρια σχετίζονται με την επίδοση, τον αριθμό των παιδιών στην οικογένεια, τη φοίτηση και δεύτερου μέλους της στο Πανεπιστήμιο, καθώς και με την οικονομική κατάσταση του υποψηφίου.

Το Ακαδημαϊκό Προσωπικό του Πανεπιστημίου, που έχει επιλεγεί με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια, χαίρει εκτίμησης από εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας εμβέλειας.

Με εκτίμηση

Σπύρος Τινής, 

Διευθυντής Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας,

Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου