Εισαγγελέας για τις μίζες της Novartis

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής διαβίβασε σήμερα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου αντίγραφα δημοσιευμάτων που αφορούν καταγγελίες για χρηματισμό δημοσίων λειτουργών από φαρμακευτική εταιρεία, για τη διερεύνηση της βασιμότητας των καταγγελιών και την απόδοση ευθυνών.

Σκάνδαλο διαφθοράς της Novartis στην Ελλάδα ερευνά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ

Θυμίζουμε, ότι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και στο υπουργείο Δικαιοσύνης προσέφυγαν δύο πρώην υπάλληλοι της Novartis στην Ελλάδα καταγγέλλοντας αθέμιτα και παράνομα μέσα που χρησιμοποιούσε η εταιρεία αυτή στην Ελλάδα τα τελευταία 7 χρόνια, με σκοπό να αυξήσει τις πωλήσεις της, σύμφωνα με αναφορά από μεγάλο δικηγορικό γραφείο στην Ουάσινγκτον, που κατατέθηκε στις 12 Αυγούστου στις Αρχές των ΗΠΑ.

Οι δύο πρώην υπάλληλοι σύμφωνα με πληροφορίες του -στη διάθεση του οποίου βρίσκονται τα στοιχεία τους- βρίσκονται στις ΗΠΑ για να καταθέσουν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αυτές τις ημέρες.

Οι πληροφοριοδότες είναι Έλληνες πολίτες που εργάζονταν στη Novartis από το 2008, ως επικεφαλής επικοινωνίας και εταιρικής ευθύνης ο ένας και ως υπεύθυνος πωλήσεων ο δεύτερος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του healthreportaz.gr, μεγάλη νομική εταιρεία βρίσκεται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για την παροχή στοιχείων διαφθοράς.

Πηγή: healthreportaz.gr