ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στη ΡΩΣΙΑ: Γέμισε η Μόσχα με πυραύλους S-400 (Βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε «κόκκινο συναγερμό» έχει τεθεί η Μόσχα, καθώς ισχυρές δυνάμεις του ρωσικού στρατού, εξοπλισμένες με τελευταίας τεχνολογίας οπλικά συστήματα αεράμυνας πυραύλων S-400 έχουν στρατοπεδεύσει στα προάστια της πρωτεύουσας και βρίσκονται σε ετοιμότητα μάχης.

«Οι μονάδες μάχης SAM των δυνάμεων της Μόσχας έθεσαν σε λειτουργία το νέο σύστημα αεράμυνας πυραύλων S-400 Triumph και βρίσκονται σε ετοιμότητα μάχης, προκειμένου να υπερασπίσουν την πρωτεύουσα και την κεντρική βιομηχανική περιοχή της Ρωσίας από αέρος», δήλωσε το γραφείο τύπου του ρωσικού υπουργείου εθνικής άμυνας στο πρακτορείο Interfax.

[g_youtube v="SfT6My-vDAc"]

 

«Το βασικό καθήκον των δυνάμεων αεράμυνας είναι η προστασία των ζωτικών υποδομών, στρατιωτικών Αρχών, βιομηχανικών εγκαταστάσεων και εργοστασίων παραγωγής ενέργειας, καθώς και των στρατευμάτων των ενόπλων δυνάμεων, των τηλεπικοινωνιών και μεταφορών από επιθέσεις από αέρος», τόνισε το υπουργείο.

Το νέο σύστημα πυραύλων, γνωστό ως SAM, είχε δοκιμαστεί στην περιοχή Kapustin Yar στη νότια Ρωσία, και μετά από επιτυχείς δοκιμές μεταφέρθηκε στα προάστια της Μόσχας.