Ανατροπή: Ο Μπόρις Τζόνσον δεν θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


O Μπόρις Τζόνσον διέκοψε δραματικά την κούρσα του για την ηγεσία των Τόρις, μετά την ανακοίνωση του φίλου του Μάικλ Γκόουβ ότι θα διεκδικήσει κι αυτός την ηγεσία του βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος.

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου δήλωσε ότι δεν είναι ο άνθρωπος που θα πάει τη χώρα μπροστά.

Η ανακοίνωση του Μπόρις Τζόνσον

«Αυτή είναι η ατζέντα για τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας. Λοιπόν πρέπει να σας πω, φίλοι μου, εσείς που περιμένατε για το περιεχόμενο της ομιλίας μου, ότι συμβουλευόμενος τους συνεργάτες μου και λόγω των περιστάσεων στο Κοινοβούλιο, κατέληξα στην απόφαση ότι αυτό το πρόσωπο δεν μπορεί να είμαι εγώ.

Ο ρόλος μου θα είναι να δώσω τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη στον επόμενο αρχηγό, προκειμένου να εκπληρώσει με τον καταλληλότερο τρόπο το μήνυμα που έστειλε ο βρετανικός λαός στο δημοψήφισμα, και να υπερασπιστώ την ατζέντα στην οποία πιστεύω, να παλέψω για τους ξεχασμένους ανθρώπους αυτής της χώρας.

Και θα το κάνουμε αυτό. Αν επενδύσουμε στα παιδιά μας και βελτιώσουμε τις πιθανότητες της ζωής τους, αν συνεχίσουμε να τροφοδοτούμε τις μηχανές της κοινωνικής κινητικότητας, αν χτίσουμε πάνω στη μεγάλη μεταρρυθμιστική κληρονομιά του Ντέιβιντ Κάμερον, αν επενδύσουμε στις υποδομές μας και ακολουθήσουμε λογική, εθνική συντηρητική προσέγγιση, η οποία θα περιλαμβάνει ταυτόχρονα περικοπές φόρων και στήριξη των επιχειρήσεων, τότε πιστεύω ότι αυτή η χώρα μπορεί να κερδίσει και να είναι καλύτερη και πιο θαυμάσια και, ναι, περισσότερο από ποτέ άλλοτε».