London EXIT… μέσα στο Brexit ζητούν οι Λονδρέζοι! Μαζεύουν υπογραφές!!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ακόμη δεν έχει προλάβει να χυθεί μελάνι στα επίσημα έγγραφα για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Λονδρέζοι… κινητοποιήθηκαν για άλλη έξοδο! Αυτή του Λονδίνου από το Ηνωμένο Βασίλειο!

Μετά την Σκωτία και την Βόρεια Ιρλανδία που σκέφτονται το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης τους από το Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να μην «συρθούν» σε μια απόφαση εξόδου από την ΕΕ που δεν ενέκριναν, τώρα και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της χώρας κάνουν σκέψεις ανεξαρτητοποίησης.

Μάλιστα, δυο διαφορετικές διαδικτυακές πλατφόρμες έχουν στηθεί, στις οποίες συγκεντρώνονται υπογραφές υπέρ του αιτήματος ανεξαρτητοποίησης του Λονδίνου από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η ανταπόκριση δε, είναι μεγάλη, καθώς ήδη σχεδόν 40.000 άτομα έχουν ταχθεί υπέρ αυτής της ιδέας.

lon.jpg

Πιο συγκεκριμένα, μια πρωτοβουλία από τον Τζέιμς Ο' Μάλει, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο «change.org», η οποία ζητά από τον νέο Δήμαρχο, Σαντίκ Καν, να κηρύξει ανεξάρτητη την πόλη έχει συγκεντρώσει πάνω 30.000 ηλεκτρονικές υπογραφές, ενώ μια ακόμη που εμφανίστηκε σύμφωνα με το BBC λίγη ώρα μετά έχει συλλέξει σχεδόν 10.000 υποστηρικτές.

Οι Λονδρέζοι ψήφισαν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην ΕΕ, με σχεδόν 60%. Ισχυρίζονται ότι η πρωτεύουσα είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι από την υπόλοιπη Βρετανία με σημαντικές οικονομικές, πολιτισμικές και πολιτικές διαφορές.