Νεκρός ο ένας ένοπλος στον Καναδά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νεκρός είναι σύμφωνα με τα καναδικά ΜΜΕ ο ένας ένοπλος που άρχισε να πυροβολεί έξω από τον χώρο του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου του Καναδά, στο κέντρο της Οτάβας.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει μια μεγάλη περιοχή στην καρδιά της πόλης και πάνοπλοι αστυνομικοί χτενίζουν το συγκρότημα του κοινοβουλίου για να εντοπίσουν τυχόν άλλους δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένοπλος είχε καταφύγει στη στέγη του κτιρίου.

"Ένας άνδρας μπήκε τρέχοντας στο κοινοβούλιο. Τον καταδίωκαν οπλισμένοι αστυνομικοί που φώναζαν σε όλον τον κόσμο να καλυφθεί", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαρκ-Αντρέ Βιο, ένας εργαζόμενος στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο που είπε ότι "άκουσε τουλάχιστον 20 πυροβολισμούς αυτόματων όπλων".

Ένας εικονολήπτης του σταθμού Radio-Canada από την πλευρά του είπε ότι μέτρησε "50 πυροβολισμούς"

Τα καναδικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για δύο υπόπτους, "δύο άνδρες οπλισμένους με κυνηγετικά όπλα", όμως οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει αυτήν την πληροφορία.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ βρισκόταν στο κοινοβούλιο την ώρα που άρχισαν οι πυροβολισμοί αλλά απομακρύνθηκε γρήγορα και είναι ασφαλής. Πολλοί άλλοι βουλευτές διατάχθηκαν να παραμείνουν μέσα στο κτίριο, το οποίο έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο τραυματισμένος στρατιώτης απομακρύνθηκε με ασθενοφόρο από την περιοχή, στην οποία έχουν σπεύσει πολλά άλλα ασθενοφόρα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

[iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/q5Vn4Gztnfk" frameborder="0" allowfullscreen ]