Πάει και η Motorola, την αγόρασε η Lenovo

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Motorola, ανήκε στην αμερικανική Google, σύμφωνα με το BBC.

Η κινέζικη εταιρεία Lenovo ολοκλήρωσε την εξαγορά του τομέα κατασκευής και συντήρησης κινητών τηλεφώνων της Motorola, ο οποίος ανήκε στην αμερικανική Google, σύμφωνα με το BBC.

Η απόκτηση του τμήματος κινητών τηλεφώνων της Motorola σημαίνει πλέον οι 3.500 υπάλληλοι της εταιρείας (εκ των οποίων οι 2.800 βρίσκονται στις ΗΠΑ) θα εργάζονται για τη Lenovo.

Η Lenovo τόνισε σε ανακοίνωσή της, ότι η κίνηση την καθιστά πλέον την τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως μετά την Apple και τη Samsung.

Με τον τρόπο αυτό, η επίσης κινεζική Xiaomi «υποχωρεί» στην τέταρτη θέση σε παγκόσμια κλίμακα.

Εδώ και ένα χρόνο, η Motorola κατόρθωσε να σημειώσει αξιοπρόσεκτη επιτυχία σε πωλήσεις με τα σχετικά προσιτά σε τιμή μοντέλα της από τη σειρά Moto G.

Παράλληλα, εδώ και λίγο καιρό, η Motorola εισήλθε στο χώρο των «έξυπνων» συσκευών που φοριούνται από τους χρήστες με την κυκλοφορία του «έξυπνου» ρολογιού Moto 360.

Επίσης, η εταιρεία έχει ανακοινώσει, ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει η πρώτη της συσκευής της σειράς Nexus της Google (για την ίδια σειρά έως τώρα κυκλοφορούσαν συσκευές της νοτιοκορεατικής LG).

Πρόκειται για ένα "phablet" (κάτι μεταξύ «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου και υπολογιστή - ταμπλέτα) με οθόνη έξι ιντσών το οποίο θα «τρέχει» με το εξελιγμένο λογισμικό Android 5.0.


Πηγή: parapolitika.gr