Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Εσείς γνωρίζετε γιατί οι Ολυμπιονίκες δαγκώνουν πάντα τα μετάλλιά τους;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει τους Ολυμπιονίκες να δαγκώνουν, αμέσως μετά την απονομή, το μετάλλιό τους, λες και είναι ένα λιγουρευτό φαγητό.

Τι κρύβεται όμως, πίσω από αυτή τη μυστηριώδη συνήθεια;

AdTech Ad

Η πρακτική του δαγκώματος ενός χρυσού νομίσματος χρονολογείται από τότε που οι πληρωμές γίνονταν με χρυσό. Δεδομένου ότι ο χρυσός είναι ένα σχετικά μαλακό μέταλλο, βυθίζοντας τα δόντια σε ένα νόμισμα, μπορούσε κάποιος να καταλάβει αν τα δουκάτα ήταν αληθινά, ή αν κάποιος πονηρός είχε επιχρυσώσει κομμάτια μόλυβδου.

Βέβαια, αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι Ολυμπιονίκες δαγκώνουν τα μετάλλιά τους προσπαθώντας να διαπιστώσουν αν όντως είναι χρυσά ή κάποιος τους κορόιδεψε. Στην πραγματικότητα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις επιθυμίες των φωτογράφων: με το να δαγκώνουν παιχνιδιάρικα το μετάλλιο γίνεται πιο ενδιαφέρουσα η φωτογραφία, σύμφωνα με τον Ολυμπιακό ιστορικό David Wallechinsky.

Αν απογοητευτήκατε από το λόγο, σκεφτείτε το εξής: δεν έχει υπάρξει στην πραγματικότητα εντελώς χρυσό μετάλλιο, εκτός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1912 στη Στοκχόλμη.

Πηγή: newsbomb.gr