Αθηνά Ωνάση: Αυτή είναι η αιτία του διαζυγίου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Από τη στιγμή της γέννησής της, τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα επάνω της.

Η Αθηνά Ωνάση στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, εμφανίζεται να έχει χωρίσει από τον επί 14 χρόνια σύντροφό της Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο και τα σενάρια για το χωρισμό και τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτόν έχουν πάρει φωτιά. Είναι η οικογενειακή ιστορία, η κατάρα των Ωνάσηδων, η απώλεια της μητέρας της με τραγικό τρόπο, η μάχη με τον πατέρα της και τέταρτο σύζυγο της μητέρας της Τιερί Ρουσέλ για να είναι μαζί με τον Ντόντα – όπως αποκαλούν τον σύζυγό της- που κάνουν την ιστορία από ενδιαφέρουσα έως δραματική.

Έχοντας μητέρα την Χριστίνα Ωνάση, μια γυναίκα που πάλευε σε όλη της τη ζωή με το βάρος της, κάθε κιλό που παίρνει ή χάνει η Αθηνά Ωνάση είναι θέμα συζήτησης. Είναι φανερά αδυνατισμένη γράφουν οι εφημερίδες του κόσμου.

Όταν η Αθηνά γνώρισε τον Ντόντα ήταν 17 ετών, εκείνος 30. Του ένωσε η αγάπη για την ιππασία. Επίμονη και ερωτευμένη, ήρθε σε μεγάλη σύγκρουση με τον πατέρα της που έβλεπε να χάνει την κόρη του και την περιουσία που υπήρχε πίσω από το χρυσό όνομα της μητέρας της. Η Αθηνά άλλαξε το όνομά της σε Αθηνά Ωνάση, μετακόμισε στη Βραζιλία, παντρεύτηκε και ασχολήθηκαν όλα τα χρόνια με το αγαπημένο τους σπορ σε διεθνές επίπεδο. Μεγαλώνοντας συγχρόνως και την κόρη του Ντόντα, Βίβιαν, από τη σχέση του με ένα μοντέλο που αυτοκτόνησε αφήνοντας όπως λένε ένα γράμμα στην Ωνάση και αποκαλύπτοντας τον χαρακτήρα του.

Η Αθηνά Ωνάση έζησε όλα αυτά τα χρόνια μακριά από κάθε κοσμικότητα. Σαν γεννημένη αθλήτρια. Πάρτι, καταχρήσεις και ξέφρενες εμφανίσεις δεν ήταν ποτέ στο πρόγραμμά της. Για ένα κορίτσι που έζησε με τον πατέρα του και τρία ετεροθαλή αδέρφια, το ζητούμενο ήταν η οικογενειακή και προσωπική ηρεμία. Με τα χρόνια υποχώρησαν και οι φήμες που ήθελαν τον Ντόντα προικοθήρα. Η σχέση τους ήταν φανερή. Ένα πλούσιο ζευγάρι που εμφανιζόταν κυρίως σε ιππικούς αγώνες και σε διεθνή τουρνουά ιππασίας.

Όταν εμφανίστηκε στην Ολλανδία σε ιππικούς αγώνες, όλοι παρατήρησαν ότι είναι η πρώτη φορά χωρίς τον σύζυγό της. Κάποιοι πιο παρατηρητικοί είδαν ότι από το χέρι της έλειπε η βέρα. Και ότι δεν έφαγε παρά ελάχιστα. «Εμφανώς αδυνατισμένη και στενοχωρήμενη» άρχισαν να γράφουν οι εφημερίδες, αποκαλύπτοντας την κρίση που υπήρχε στο γάμο της. Ψάχνοντας για άλλη μια φορά να συγκρίνουν τη θλίψη της με αυτή της μητέρας της. Όμως η Αθηνά Ωνάση ήταν πάντα ένας κλειστός χαρακτήρας που απεχθανόταν τη δημοσιότητα. Είναι ελάχιστες οι φορές που έχει μιλήσει δημοσίως. Και θα ήταν αδύνατον να περιμένουν την επιβεβαίωση μιας οποιασδήποτε κρίσης από τα χείλη της.

Ο άντρας της αποκάλυψε σε μια βραζιλιάνικη ιστοσελίδα τον χωρισμό του με την Αθηνά Ωνάση. «Είναι μια θύελλα, αλλά ποτέ δεν θα σταματήσω να πολεμώ για την αγάπη μου. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα παλέψω μέχρι τέλους», δήλωσε.

Οι εφημερίδες γράφουν ότι ένα τρίτο πρόσωπο είναι η αιτία του χωρισμού. Όσοι γνωρίζουν καλύτερα υποστηρίζουν ότι η κρίση στο γάμο της ξεκίνησε από την επιθυμία της να κάνει ένα παιδί. Η Αθηνά είναι 31 χρονών, ο Ντόντα έχει ήδη δυο παιδιά και η χρυσή κληρονόμος είναι κάτι που επιθυμεί και δεν έκρυψε ποτέ. Το ότι και σε σχέση με την περιουσία της όλα θα αλλάξουν όταν αποκτήσει ένα παιδί, -αυτό θα είναι ο κύριος κληρονόμος της- είναι κάτι που καταμαρτυρούν στον Ντόντα. Που αγαπά την πλούσια ζωή και τη δημοσιότητα σε αντίθεση με εκείνη.

Το βέβαιο είναι ότι η Αθηνά Ωνάση αν έχει κληρονομήσει κάτι από την οικογένειά της είναι το πείσμα και η θέληση. Θα παίξει με τους δικούς της όρους όπως κατάφερε να κάνει και στα 17της, σιωπηλά και χωρίς δηλώσεις. Άλλωστε η μικρότερη κατάρα σήμερα είναι ένα διαζύγιο.

thetoc