ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Η Σαπεκοένσε άλλαξε αεροπλάνο την τελευταία στιγμή

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Είναι το χρονικό μιας αεροπορικής τραγωδίας. Όσο οι ώρες περνούσαν μετά τη συντριβή αεροσκάφους της εταιρίας Lamia της Βενεζουέλας κοντά στο Μεντεγίν της Κολομβίας, τόσο αυξάνονταν οι φόβοι πως πέρα από τους επιβεβαιωμένα επιζώντες, δεν θα υπάρχουν άλλα καλά νέα. Και δεν υπήρχαν. Ο απολογισμός τραγικός: 76 νεκροί και πέντε τραυματίες. Και τα ερωτήματα πολλά.

Κυρίως το γιατί η βραζιλιάνικη ομάδα Σαπεκοένσε ήταν στο μοιραίο αεροπλάνο ενώ δεν ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψει με αυτό.

Και γιατί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βραζιλίας της αρνήθηκε το αίτημα να ταξιδέψει με πτήση τσάρτερ.

Η καταρρακτώδης βροχή ανάγκασε τα σωστικά συνεργεία να σταματήσουν τις έρευνες λίγες ώρες μετά τη συντριβή. Το αεροπλάνο, που είχε απογειωθεί από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, έκανε στάση στη Βολιβία - ίσως για ανεφοδιασμό- και συνετρίβη στις 10:15 (τοπική ώρα) στην περιοχή Cerro Gordo, περίπου 25 χιλιόμετρα έξω από την πόλη La Union κοντά στο Μεντεγίν. Επέβαιναν 81 άνθρωποι (72 επιβάτες και 9μελές πλήρωμα). Ανάμεσα στους επιβάτες τα μέλη της βραζιλιάνικης ομάδας Chapecoense, που ταξίδευε στην Κολομβία για τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για νεκρούς αλλά άγνωστο πόσους. Αργότερα, ήρθαν οι μαρτυρίες των πυροσβεστών που βρέθηκαν στο σημείο της συντριβής και έκαναν λόγο για τουλάχιστον 25 με 27 νεκρούς. Μετά, όμως, ήρθε η επιβεβαίωση των χειρότερων φόβων: ο διευθυντής της αστυνομίας, στρατηγός Χοσέ Ασεβέδο Όσσα δήλωσε ότι υπάρχουν 75 νεκροί και έξι τραυματίες. Και πρόσθεσε πως οι έρευνες σταμάτησαν γιατί δεν υπάρχουν άλλοι επιζώντες.

Αξιωματούχος της πολιτικής αεροπορίας δήλωσε επίσης ότι ο αριθμός των νεκρών είναι αδιαμφισβήτητος και πως υπάρχουν επιβεβαιωμένα έξι επιζώντες. Όμως λίγα λεπτά αργότερα ο απολογισμός αυτός άλλαξε και πάλι. Οι νεκροί έγιναν 76, αφού ένας από τους τραυματίες έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Μεταξύ των επιζώντων τουλάχιστον τρεις παίκτες της Chapecoense, ο αμυντικός Άλαν Ρουσέλ, ο τερματοφύλακας Ντανίλο και ο (επίσης τερματοφύλακας) Τζάκσον Φόλμαν. Ανάμεσα στους επιζώντες και ο δημοσιογράφος Ράφαελ Ένζελ και μια αεροσυνοδός.

Προορισμός του αεροπλάνου ήταν το αεροδρόμιο Χοσέ Μαρία Κόρδοβα στο Ριονέγκρο, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κολομβίας.

Το χρονικό της τραγωδίας
Το αεροσκάφος της εταιτίας Lamia, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών αεροπορίας, έπεσε πιθανότατα λόγω ηλεκτρικής βλάβης. Είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου, λίγο πριν χαθεί από τα ραντάρ.

Το αεροπλάνο συνετρίβη στις 10:15 (τοπική ώρα) στην περιοχή Cerro Gordo, περίπου 25 χιλιόμετρα έξω από την πόλη La Union κοντά στο Μεντεγίν. Επέβαιναν 72 επιβάτες και εννέα μέλη του πληρώματος. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει κοπεί στα δυο! Οι εικόνες από τα συντρίμμια συγκλονίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο μοιραίο αεροπλάνο ο Μέσι! (Φωτο)

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Συγκλονίζει ο ποδοσφαιριστής που ανασύρθηκε ζωντανός-"Μη μου βγάζετε τη..."

Εικόνες που σοκάρουν: Το πρώτο βίντεο από την συντριβή του αεροπλάνου στην Κολομβία!