ΣΟΚ! Τι βρήκαν σε λίμνες στις ΗΠΑ; (Βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα ψάρια Πακού με τα «ανθρώπινα δόντια» και την ιδιαίτερη προτίμηση στους... όρχεις, τα οποία τα περασμένα χρόνια είχαν αναστατώσει τη Σουηδία και τη Γαλλία, «χτύπησαν» τώρα στις λίμνες του Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

Τα Πακού ζουν κυρίως σε λίμνες της Νότιας Αμερικής και είναι στενοί «συγγενείς» των πιράνχας. Δυστυχώς, όμως, η εμφάνισή τους σε λίμνες και ποτάμια στα οποία δεν θα έπρεπε να βρίσκονται, οφείλεται -μεταξύ άλλων- στο γεγονός ότι πολλά άτομα αγοράζουν τα ψάρια αυτά για τα ενυδρεία τους και όταν τα βαριούνται, τα ελευθερώνουν όπου βρουν!

Οι αρχές του Μίσιγκαν προειδοποιούν τώρα τον αντρικό πληθυσμό της περιοχής να μην γδύνεται σε λίμνες στις οποίες υπάρχουν πληροφορίες ότι κολυμπούν τα Πάκου καθώς μπορεί τα ψάρια αυτά να μην είναι συνήθως επικίνδυνα για τους ανθρώπους, ωστόσο, έχουν αναφερθεί περιστατικά σε χώρες, όπως είναι η Παπούα Νέα Γουινέα, όπου έκοψαν τους όρχεις ανδρών.

Μάλιστα, δημοσιεύματα που είχαν κυκλοφορήσει πριν από μερικά χρόνια στο Διαδίκτυο ανέφεραν πως τα Πακού ευθύνονταν για τον θάνατο δύο ψαράδων στα νησιά στην Παπούα Νέα Γουινέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άτυχοι άνδρες να πέθαναν από ακατάσχετη αιμορραγία όταν το εν λόγω ψάρι τους «έφαγε» τους όρχεις!

[g_youtube v="Lr_y48U1r3Q"]