Έκτακτο: Απειλή για βόμβα σε δύο αεροσκάφη που κατευθύνονται στις Βρυξέλλες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Για «σοβαρή απειλή» κάνει λόγο η ομοσπονδιακή εισαγγελία - Σχεδόν ταυτόχρονα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κάλεσαν μέσω της εφαρμογής Telegram σε νέες επιθέσεις κατά του Βελγίου

«Συναγερμός» έχει σημάνει στις Βρυξέλλες, έπειτα από απειλή για βόμβα σε δύο αεροσκάφη που κατευθύνονται στο αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας Ζάβεντεμ, στο οποίο εξαπέλυσαν φονική επίθεση τζιχαντιστές.

Σχεδόν παράλληλα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μέσω της εφαρμογής Telagram καλούσαν «μοναχικούς λύκους» να επιτεθούν στο Βέλγιο, χαρακτηρίζοντας τη χώρα «στόχο του Ισλάμ».

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα De Morgen υπάρχουν αναφορές για απειλές σε δύο διαφορετικά αεροσκάφη, τα οποία δεν είναι ακόμα γνωστό από πού έχουν απογειωθεί.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, λαμβάνονται απαραίτητα μέτρα, ενώ το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας κάνει λόγο για «σοβαρή απειλή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν στο βελγικό αεροδρόμιο αλλάζουν πορεία και κατευθύνονται σε άλλους αερολιμένες της χώρας.