Στα άδυτα των κολαστηρίων του ISIS – Εικόνες ΣΟΚ από τις φυλακές του Ισλαμικού Κράτους (ΒΙΝΤΕΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δημοσιογράφος του BBC, κατάφερε να μπει με τη βοήθεια Κούρδου μαχητή στις φυλακές κολαστήρια που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος για τους αντιφρονούντες.

Η πόλη Μανπιζ έπεσε στα χέρια των Κούρδων μαχητών, και των Συριακών δυνάμεων που τσάκισαν και εκδίωξαν τους φανατικούς του Ισλαμικού Κράτους. Όταν οι μαχητές μπήκαν στην πόλη και κατέλαβαν τα καίρια σημεία της, έμειναν με το στόμα ανοιχτό.

Είδαν τα κολαστήρια φυλακές, τους τόπους βασανιστηρίων που χρησιμοποιούσαν οι τζιχαντιστές. Εκεί έκλειναν μέσα, όσους θεωρούσαν επικίνδυνους για το χαλιφάτο τους. Λίγοι έβγαιναν, ή καλύτερα, κατάφεραν να βγουν ζωντανοί.

Μικροσκοπικά κελιά που οι τζιχαντιστές στοίβαζαν 15 και 20 ανθρώπους που δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. Τους κρατούσαν νηστικούς και διψασμένους και κάθε λίγο και λιγάκι ο δεσμοφύλακας με σαδιστικό χαμόγελο, έπαιρνε και κάποιον κρατούμενο που δεν επέστρεφε ποτέ ξανά.

Στα κελιά υπήρχε μια τρύπα για να κάνουν οι στριμωγμένοι άνθρωποι την ανάγκη τους. Ούρα και ακαθαρσίες έκαναν την ατμόσφαιρα περισσότερο αποπνικτική. Παράθυρα δεν υπήρχαν σε κανένα κελί, παρά μόνο ένας μικρός φεγγίτης ψηλά, από τον οποίο δεν έμπαινε αέρας.

Οι άνθρωποι έπρεπε να στέκονται όρθιοι γιατί δεν υπήρχε χώρος έστω να καθίσουν, ενώ τα ποντίκια και οι κατσαρίδες βρίσκονταν συνέχεια στα πόδια τους.

[g_youtube v="K9hjErcXBb0"]

se-skepseis