Τουρκία: Φρίκη από τις σκηνές διαπόμπευσης των πραξικοπηματιών (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αποτροπιασμό και έντονη ανησυχία προκαλούν οι εικόνες που φτάνουν τις τελευταίες ημέρες από την Τουρκία και οι οποίες καταγράφουν με τον πλέον σοκαριστικό τρόπο τα βασανιστήρια στα οποία υπόκεινται οι στρατιώτες και οι στρατηγοί που συνελήφθησαν στην γείτονα χώρα, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της περασμένης Παρασκευής.

Από τις πρώτες κιόλας ώρες είδαμε νεαρούς στρατιώτες να ξυλοκοπούνται βάναυσα από οργισμένους πολίτες στη μέση του δρόμου καθώς και την σφαγή ενός άντρα που συμμετείχε στην απόπειρα κατάληψης εξουσίας.

Όπως όλα δείχνουν, μπορεί οι ίδιοι να υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν ότι συμμετείχαν σε στρατιωτική άσκηση, ωστόσο, η τουρκική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τιμωρήσει υποδειγματικά τους πραξικοπηματίες, με τον Τούρκο πρόεδρο να μην αποκλείει το ενδεχόμενο της τιμωρίας τους με θανατική ποινή.

Ενδεικτικές της κατάστασης στην οποία βρίσκονται σήμερα χιλιάδες στρατιώτες οι οποίοι συμμετείχαν στο πραξικόπημα είναι οι παρακάτω φωτογραφίες, οι οποίες προκαλούν την ανησυχία της παγκόσμιας κοινότητας, εν αναμονή και της απόφασης για την τύχη των οκτώ πραξικοπηματιών που αυτομόλησαν στην Ελλάδα, ζητώντας άσυλο.

Οι τουρκικές αρχές εξευτελίζουν και βασανίζουν τους στρατιώτες. Άλλοι έχουν μεταφερθεί σε μεγάλους χώρους, όπως γυμναστήρια και γήπεδα, μέσα στα οποίους στοιβάζονται γυμνοί και ταλαιπωρημένοι.

«Η αστυνομία του Ερντογάν ταπεινώνει Τούρκους στρατιώτες. Τους βάζει στη γραμμή, όπως τους φυλακισμένους του Ισλαμικού Κράτους, τους αναγκάζει να βλέπουν τον Ερντογάν κα ιτους βασανίζει» έγραψε την Κυριακή ένας χρήστης του Twitter, σχολιάζοντας μια από τις παρακάτω εικόνες.