Βρέθηκε το σώμα της Γερμανίδας Μαντλίν 15 χρονιά μετά την εξαφάνισή της

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Πέγκυ Κνόμπλος εξαφανίστηκε καθώς επέστρεφε από το δημοτικό σχολείο στο Thueringen, στη Βαυαρία, το Μάιο του 2001, και ακολούθησε μια τεράστια κινητοποίηση για να βρεθεί η μικρή μαθήτρια.

Όλοι φοβήθηκαν ότι το ξανθό κορίτσι με τα μπλε μάτια έπεσε θύμα αρπαγής, ενώ θεωρήθηκε ότι μπορεί να είχε μεταφερθεί στο εξωτερικό.

Καμία προσπάθεια για να βρεθεί η Πέγκυ δεν απέδωσε μέχρι που το Σάββατο τα οστά του νεαρού κοριτσιού ανακαλύφθηκαν από έναν "κυνηγό μανιταριών".

Αρχικά η κρατική εισαγγελέας της Βαυαρίας είπε ότι τα οστά που βρέθηκαν σε δασική περιοχή ήταν «πιθανότατα» αυτά της Πέγκυ.

Την Τρίτη το απόγευμα επιβεβαιώθηκε ότι ανήκουν στο κοριτσάκι μετά από εξέταση DNA, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τα οστά ανακαλύφθηκαν κοντά στο σπίτι της μαζί με ένα κόσμημα -ενδεχομένως ένα ρολόι- το οποίο η Πέγκυ φορούσε όταν εξαφανίστηκε.

Το 2002, ένας άνδρας με μαθησιακές δυσκολίες που ζούσε κοντά στο σπίτι του νεαρού κοριτσιού κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της.

Το 2004 φυλακίστηκε μετά από την εξομολόγηση ότι σκότωσε την Πέγκυ σε μια προσπάθεια να καλύψει την υποτιθέμενη σεξουαλική κακοποίηση.

Ωστόσο, δέκα χρόνια αργότερα η καταδίκη του ανατράπηκε όταν απέσυρε την ομολογία του.

Την ημέρα της εξαφάνισης της, τα τελευταία λόγια της Πέγκυ με τη μητέρα της, Σουζάν Κνόμπλος, καθώς έφευγε από το σπίτι για το σχολείο ήταν: "Σ 'αγαπώ".

Λίγες ώρες αργότερα τέθηκε σε συναγερμό η περιοχή διότι η μικρή είχε εξαφανιστεί.

Τώρα, τα οστά θα δείξουν ποιος ή τι στέρησαν τη ζωή της ανήλικης.

H εξαφάνιση της νεαρής συγκρίθηκε με εκείνη της Μαντλίν Μακάν, η οποία εξαφανίστηκε από το δωμάτιο της οικογένειάς της στην Πορτογαλία (στο οποίο έμεναν για διακοπές), έξι χρόνια αργότερα.