«Ο άνδρας μου είναι ήρωας, αλλά εύχομαι να είχε πεθάνει»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το τροχαίο που άλλαξε τη ζωή ενός αντρόγυνου

Ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα ανάγκασε τον Paul Briggs από την Αγγλία να ζει με μηχάνημα υποστήριξης ζωής.

Η σύζυγός του, Lindsey, μιλάει για την ιστορία τους και πόσο δύσκολες καταστάσεις βιώνουν. «Τον περασμένο Ιούλιο, ο 43χρονος σύζυγός μου εδώ και 15 χρόνια και πατέρας της 5 ετών κόρης μας, Ella, χτύπησε με τη μηχανή του σε ένα τροχαίο που σχεδόν τον σκότωσε. Παρά τις αντιξοότητες, επέζησε, αλλά εγώ έπρεπε να δω τον γενναίο Paul μου να μετατρέπεται σε ένα... κέλυφος ανθρώπου, μετά από 12 μήνες σε κώμα. Αν ποτέ ξυπνήσει, θα έχει εγκεφαλική βλάβη και θα χρειάζεται φροντίδα όλο το εικοσιτετράωρο», λέει η ίδια και προσθέτει: «Ο άνθρωπος που ερωτεύτηκα χάθηκε, αν και το σώμα του παραμένει εδώ σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου. Είναι αγνώριστος και δεν θα ήθελε ποτέ να κρατιέται στη ζωή με τέτοιο τρόπο».

Σύμφωνα με την ίδια, κάθε μέρα βλέπει την αξιοπρέπεια του να χάνεται και νιώθει ότι θα ήταν καλύτερα να είχε πεθάνει, παρά να ταλαιπωρείται έτσι. «Όμως ο νόμος δεν θα μου επιτρέψει να σταματήσω τους γιατρούς από το να τον κρατήσουν ζωντανό, γιατί δεν έκανε νωρίτερα γραπτές τις επιθυμίες του. Σαν σύζυγός του, τον ξέρω καλύτερα. Είχαμε την υποθετική συζήτηση για το τι θα συνέβαινε αν ένας από εμάς ήταν σε κατάσταση φυτού, αλλά ποτέ δεν γράψαμε επίσημα τις επιθυμίες μας».

Μιλώντας για την τραγική μέρα του ατυχήματος αναφέρει: «Πήγαμε με την κόρη μου Ella στο νοσοκομείο όπου τον είχαν βάλει σε τεχνητό κώμα. Είχε σπασμένη λεκάνη, σπασμένο χέρι και πόδι, τραύματα στον εγκέφαλο και τους πνεύμονες. Με προειδοποίησαν πως μπορεί να μην κατάφερνε να επιβιώσει εκείνη τη νύχτα. Μετά από μια εβδομάδα, οι γιατροί μου είπαν πως αν ξυπνούσε, θα είχε εγκεφαλική βλάβη και θα χρειαζόταν φροντίδα 24 ώρες το 24ωρο. Τους εξήγησα πως δεν θα ήθελε να κρατηθεί ζωντανός σε μια τέτοια κατάσταση και προσπάθησαν να με διαβεβαιώσουν πως ήταν ακόμα νωρίς για την ανάρρωσή του».

Πλέον η Lindsey προσπαθεί να προσαρμόσει τη ζωή της και να διαχειριστεί τη θλίψη της, ενώ επισκέπτεται καθημερινά τον άντρα της.

briggs1

briggs2

briggs3

newsbeast