ΕΚΤΑΚΤΟ – Egyptair: Βρέθηκε το μαύρο κουτί του μοιραίου Airbus

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Λίγες ώρες αφού εντόπισαν διάσπαρτα τα συντρίμμια της ατράκτου του Airbus της EgyptAir που συνετρίβη στις 19 Μαΐου στη Μεσόγειο, παρασύροντας στο θάνατο και τους 66 επιβαίνοντές του, οι αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν πως κατάφεραν να ανασύρουν και το μαύρο κουτί του μοιραίου αεροπλάνου.

Ανοίγει έτσι ο δρόμος για να πέσει φως στα αίτια της πτώσης του αεροπλάνου.

Το μαύρο κουτί, ο καταγραφέας συνομιλιών του πιλοτηρίου, εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από τη θάλασσα ανακοίνωσε η επιτροπή έρευνας της Αιγύπτου. Το μαύρο κουτί έχει υποστεί ζημιά αλλά το πλήρωμα του πλοίου που μετείχε στις έρευνες κατάφερε να αφαιρέσει επιτυχώς τη μνήμη, εξάρτημα που είναι το πιο σημαντικό.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης (15.06.2106), το πλοίο John Lethbridge της γαλλικής εταιρείας Deep Ocean Search (DOS), το οποίο συμμετέχει στις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους, «εντόπισε πολλές τοποθεσίες όπου βρίσκονται συντρίμμια της ατράκτου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η επιτροπή έρευνας υπό την ηγεσία της Αιγύπτου.

Το μοιραίο αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το Παρίσι με προορισμό το Κάιρο. Στην πτήση MS804 επέβαιναν 56 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα. Άγνωστο ακόμα γιατί, το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ανάμεσα στην Κρήτη και την Αίγυπτο, ενώ πετούσε στο αιγυπτιακό FIR.