Απειλή – ΣΟΚ του τζιχαντιστή που έσφαξε ζευγάρι στο Παρίσι: Θα μετατρέψουμε το Euro σε νεκροταφείο (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο τρόμος συνεχίζει να πλανάται πάνω από τη Γαλλία, παρά το ότι βρίσκεται εν μέσω της διοργάνωσης του Euro 2016, όπου τα μέτρα ασφαλείας, σε μια χώρα που ζει σε «κόκκινο συναγερμό» εδώ και μήνες, είναι ακόμα περισσότερο «δρακόντεια».

Τίποτα δεν εμπόδισε τον 25χρονο Λαροσί Αμπάλα να επιτεθεί το βράδυ της Δευτέρας (13/06) και να σκοτώσει με εννέα μαχαιριές στην κοιλιακή χώρα, τον 42χρονο αστυνομικό έξω από το σπίτι του στο προάστιο Ιβλίν του Παρισιού πριν μπει μέσα σε αυτό, κρατήσει ομήρους τη σύζυγο και το 3χρονο γιο τους και τελικά σκοτώσει και την άτυχη 36χρονη.

Πριν ο Αμπάλα πέσει νεκρός από τα πυρά μελών της μονάδας RAID, των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας που είχαν σπεύσει στο σημείο, είχε προλάβει -σύμφωνα με την εφημερίδα “Le Figaro”- να ανεβάσει στο facebook φωτογραφίες από τα θύματά του αλλά και να απειλήσει ολόκληρη την Ευρώπη με ένα αιματοκύλισμα των τζιχαντιστών στη διοργάνωση του Euro 2016.

Συγκεκριμένα, ο ειδικός σε θέματα τζιχαντιστών δημοσιογράφος David Thomson αναφέρει στην εφημερίδα, ότι ο Λαροσί Αμπάλα δημοσιοποίησε στη σελίδα του στο facebook εκτός από τις φωτογραφίες των θυμάτων του, ένα κείμενο στο οποίο προειδοποιούσε ότι «το Euro θα μετατραπεί σε νεκροταφείο» από τους τζιχαντιστές ενώ καλούσε σε δολοφονίες αστυνομικών, δεσμοφυλάκων, δημοσιογράφων ακόμα και μουσικών.

Μάλιστα φέρεται να αναρωτιόταν στις δημοσιεύσεις του, για τι θα κάνει με το μικρό παιδί, το οποίο τελικά βρέθηκε «σοκαρισμένο αλλά σώο», σύμφωνα με τους αστυνομικούς που εισέβαλαν στο σπίτι και βρήκαν τη σύντροφο του αστυνομικού, η οποία ήταν γραμματέας σε αστυνομικό τμήμα, δολοφονημένη με ένα τραύμα στο λαιμό.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης δήλωσε ότι ανήκει στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους αστυνομικούς και αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι όταν επετέθη κατά του αστυνομικού φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ».

Λίγες ώρες αργότερα, το πρακτορείο Amaq, που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε ότι «μαχητής του Ισλαμικού Κράτους» σκότωσε το ζευγάρι κοντά στο Παρίσι», σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης τζιχαντιστικών ιστοσελίδων SITE.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική.

Καταδικασμένος για τρομοκρατία ο δράστης

Ένα ακόμα σοκαριστικό γεγονός στην υπόθεση είναι ότι ο Αμπάλα, δεν ήταν άγνωστος στις γαλλικές Αρχές. Είχε καταδικασθεί το 2013 για συμμετοχή σε τζιχαντιστικό πυρήνα που δρούσε ανάμεσα στη Γαλλία και το Πακιστάν, όπως έγινε γνωστό από πληροφορημένες πηγές.

Προερχόταν από το Μαντ-λα-Ζολί, 60 χιλιόμετρα ανατολικά του Παρισιού, σύμφωνα με πηγές της έρευνας. Είχε δικαστεί μαζί με άλλους επτά κατηγορούμενους και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών, εκ των οποίων οι έξι μήνες με αναστολή, για σύσταση συμμορίας με σκοπό την προετοιμασία τρομοκρατικών πράξεων.

«Η ενέργεια αυτή διαπράχθηκε από κάποιον που είχε συλληφθεί για στρατολόγηση», δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν λε Φολ. «Αλλά αυτήν τη στιγμή, είναι δύσκολο να βγάλουμε συμπεράσματα, όποια και αν είναι αυτά. Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί», πρόσθεσε.

Σύσκεψη υπό τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς και των υπουργών Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ και Δικαιοσύνης Ζαν-Ζακ Ουρβοάς πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί. Ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε τη νύκτα, ότι η έρευνα θα διαλευκάνει τις συνθήκες αυτού του αποτρόπαιου δράματος.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας εξέφρασε την «αλληλεγγύη ολόκληρου του έθνους προς τους αστυνομικούς» και απηύθυνε έκκληση για «άρνηση του φόβου και καταπολέμηση της τρομοκρατίας» στο Twitter.

Από την πλευρά του ο Καζνέβ δήλωσε ότι «χθες διαπράχθηκε μια απεχθής τρομοκρατική ενέργεια».

Ο Καζνέβ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει κινητοποιηθεί πλήρως κατά της απειλής της τρομοκρατίας, ενώ έχουν γίνει περισσότερες από 100 συλλήψεις από την αρχή της χρονιάς.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL ότι οι δύο δολοφονίες ήταν «τρομοκρατική ενέργεια».