Τετράχρονος αποκεφαλίστηκε σε τροχαίο αλλά τελικά…

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Όποιου του μέλλει να πνιγεί, ποτέ του δεν πεθαίνει», λέμε στην Ελλάδα, αλλά το συγκεκριμένο απόφθεγμα βρίσκει εφαρμογή και σε εκτός των συνόρων περιστατικά.

 

Ο ηλικίας 4 ετών Κίλιαν Γκονζάλες και η μητέρα του, Μπράντι είχαν μεταβεί στο Αϊντάχο των ΗΠΑ για να γιορτάσουν με άλλα μέλη της οικογένειας, τα γενέθλια του μικρού. Κατά την επιστροφή τους στη Νεβάδα, το ΙΧ που οδηγούσε η Μπράντι Γκονζάλες γλίστρησε στον πάγο, στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο όχημα.

 

Η μητέρα έσπασε τα δύο της πόδια και έπαθε εξάρθρωση ώμου, ενώ ο Κίλιαν υπέστη ακόμα πιο σοβαρά τραύματα. Ρήξη στον αριστερό ώμο, σπασμένα πλευρά, ρήξη σπλήνας, αλλά και «εσωτερικό αποκεφαλισμό». Με πιο απλά λόγια, το κρανίο του ξεκόλλησε από το πάνω μέρος της σπονδυλικής στήλης.

 

Όπως γράφει η New York Post, επικαλούμενη τη μητέρα του Κίλιαν, οι πιθανότητες να επιζήσει του τροχαίου ήταν αρχικά λιγότερες από 1% με βάση τις εκτιμήσεις των γιατρών. Είναι ενδεικτικό ότι το 70% αυτών που υφίστανται τέτοιο τραυματισμό πεθαίνει ακαριαία, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 15%, χάνει τη μάχη λίγο αργότερα.

 

Ο Κίλιαν ωστόσο ήταν πολύ τυχερός μέσα στην απίστευτη ατυχία του. Κι αυτό διότι αμέσως μετά το ατύχημα, από το σημείο πέρασε ένας αστυνομικός ονόματι Leah Woodward, ο οποίος κράτησε το κεφάλι του παιδιού ακριβώς όπως έπρεπε για να μην του πάθει ακατάσχετη αιμορραγία. Οι ενέργειές του ουσιαστικά έσωσαν τον τετράχρονο παρότι όπως παραδέχθηκε «δεν ήξερα τι έκανα. Προσπαθούσα να παραμείνω ψύχραιμος, αλλά κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πόσο πανικοβλημένος ένιωθα».

 

 

Ο Κίλιαν νοσηλεύτηκε για κάποιες ημέρες και στο κεφάλι του τοποθετήθηκαν αρκετοί νάρθηκες ώστε να σταθεροποιηθεί. Όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά δεν χρειάστηκε καν να υποβληθεί σε επέμβαση…

 

Πηγή: cnn.gr