Ο απίστευτος λόγος που κάνει τους Κινεζους οδηγούς να σκοτώνουν έναν πεζό όταν τον τραυματίζουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μπορεί να κυκλοφορεί σε όλον τον πλανήτη ως αστικός μύθος, ωστόσο η ραγδαία αύξηση σχετικών περιστατικών, μάλλον επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Γιατί ίσως τελικά και να ισχύει: Οι Κινέζοι οδηγοί προτιμούν να σκοτώσουν από το να τραυματίσουν ένα πεζό.

Και ο λόγος, όσο απίστευτος και αν φαντάζει, είναι καθαρά… οικονομικός!

Τον περασμένο Απρίλιο, ένας οδηγός στην Κίνα έβαλε όπισθεν για να σκοτώσει ένα 2χρονο κοριτσάκι που μόλις είχε τραυματίσει σε αγορά της Φοσάν, κλείνοντας τα αυτιά στις αγωνιώδεις κραυγές της γιαγιάς του, ενώ το 2008 κάμερα ασφαλείας «συνέλαβε» ένα λευκό αυτοκίνητο να αυξάνει ταχύτητα αντί να φρενάρει, πριν χτυπήσει θανάσιμα μια ηλικιωμένη γυναίκα περνώντας από πάνω της.

Ο οδηγός Zhao Xiao Cheng προτίμησε να σκοτώσει την άτυχη 69χρονη από το να προσπαθήσει (τουλάχιστον) να αποφύγει το μοιραίο, αν και κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Τιμωρήθηκε έτσι με μόλις τρία χρόνια φυλάκισης…

Οι υποθέσεις στις οποίες οι Κινέζοι σκοτώνουν με τη… δεύτερη τα θύματά τους πρωτοεμφανίστηκαν στην Ταϊβάν στο μέσο της δεκαετίας του ΄90 και έγιναν γνωστές ως «double-hit». Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί (και μάλλον όχι άδικα) σχετίζονται με ένα παράλογο νομικό πλαίσιο γύρω από τα τροχαία. Στην Κίνα, αν κάποιος οδηγός σκοτώσει έναν πεζό τιμωρείται με μικρή συνήθως χρηματική ποινή και φυλάκιση (σε ακραίες περιπτώσεις), ενώ αν τον τραυματίσει, αναγκάζεται να του πληρώνει κάποιου είδους ασφάλειας για όλη του τη ζωή!

Συγκεκριμένα, ο Zhao Xiao Cheng θα έφτανε να πληρώσει μέχρι και 400.000 δολάρια για τον τραυματισμό της ηλικιωμένης, ωστόσο με τη «δολοφονία» της τη… γλίτωσε με μόλις 70.000 χιλιάδες.

Δείτε βίντεο – ντοκουμέντο από ανάλογο περιστατικό στην Κίνα:

[g_youtube v="JhvwUo0M7W0"]

newsbomb