Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο – Δεκάδες νεκροί μετανάστες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Φόβους ότι δεκάδες μετανάστες μπορεί να έχασαν τη ζωή τους σε νέα τραγωδία στη Μεσόγειο, εξέφρασε την Τρίτη η οργάνωση Save the Children.

Σύμφωνα με την οργάνωση, επιζώντες της νέας ναυτικής τραγωδίας που έφτασαν στην Κατάνια, δήλωσαν στις υπηρεσίες αρωγής ότι δεκάδες από τους συνταξιδιώτες τους έπεσαν από το φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν περίπου 137 άτομα και πιθανώς να πνίγηκαν.

Η Τζιοβάνα ντι Μπενεντέτο της οργάνωσης δήλωσε ότι δεν είναι γνωστό εάν και πόσα άτομα πέθαναν. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι μαρτυρίες επιζώντων που έφτασαν στην ακτή αναφέρουν ότι πολλοί άνθρωποι έπεσαν στη θάλασσα και δεν γνώριζαν κολύμπι.

Το περιστατικό εκτιμάται ότι σημειώθηκε την Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Λιβύη και την Σικελία, όταν ένα εμπορικό πλοίο προσέγγισε το φουσκωτό, προκειμένου να σώσει τους μετανάστες.

Νωρίτερα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, οι οποίοι ξεκίνησαν στη Μεσόγειο επιχειρήσεις έρευνας, διάσωσης και ιατρικής βοήθειας διέσωσαν σε ένα 24ωρο 369 μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη από τη Λιβύη.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο υπήρξε δραματική αύξηση των επιχειρήσεων διάσωσης μεταναστών. Σύμφωνα με την ιταλική Ακτοφυλακή, σε διάστημα τριών ημερών -μέχρι την Κυριακή- διασώθηκαν περίπου 7.000 μετανάστες.