Αυτός είναι ο πιο θλιμμένος χρυσός Ολυμπιονίκης και δεν φαντάζεστε γιατί!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με δάκρυα (και όχι χαράς) ο Βορειοκορεάτης Ri Se-Gwang είναι ο τρίτος αθλητής που καταφέρνει να πάρει χρυσό μετάλλιο στην Ιστορία της χώρας του, ωστόσο ο Ολυμπιονίκης φαίνεται πιο λυπημένος από ποτέ!

Εκτός από τον τελικό των κρίκων, όπου το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας, χθες διεξήχθησαν και άλλη δύο τελικοί στην ενόργανη γυμναστική.

Στο άλμα των ανδρών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Σε Γκουάνγκ Ρι από την Βόρεια Κορέα, ο οποίος συγκέντρωσε 15.691 βαθμούς, αλλά ήταν ίσως ο πιο θλιμμένος νικητής που ανέβηκε ποτέ σε βάθρο! Τα μάτια του αλλά και η έκφραση του προσώπου την ώρα που άκουγε τον εθνικό ύμνο της Βόρειας Κορέας, φανέρωναν συναισθήματα λύπης και ανείπωτης θλίψης.

Αισθανόταν λυπημένος, όπως έσπευσαν να σχολιάσουν χιλιάδες τηλεθεατές, για την γεύση ελευθερίας που πήρε στο Ρίο και την οποία στερείται στην πατρίδα του, όπου βασιλεύουν ο Κιμ Γιονγκ Ουν και η προπαγάνδα του.

Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που σχολίασαν στα social media την θλίψη του αθλητή, δίνοντάς του παράλληλα κουράγιο, καθώς πίσω στη χώρα του βρίσκεται η οικογένειά του.