Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ: Όλα τα αποτελέσματα των υγειονομικών ελέγχων για το μήνα Νοέμβριο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι συνεχείς και συστηματικοί έλεγχοι της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας  Πειραιά συνεχίστηκαν και για το μήνα Νοέμβριο με ταχύτατους ρυθμούς.

 

Συγκεκριμένα από το Τμήμα Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας:

-Πραγματοποιήθηκαν 100 αστυκτηνιατρικοί έλεγχοι σε εγκαταστάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και 4 επιθεωρήσεις σε παρακείμενους χώρους κρεοπωλείων. Βεβαιώθηκαν συνολικά 6 παραβάσεις και κατασχέθηκαν 462 κιλά τροφίμων ζωϊκής προέλευσης.

-Διενεργήθηκαν 5 δειγματοληψίες για έλεγχο σε τρόφιμα ζωϊκής προέλευσης και 20 δειγματοληψίες σε θαλασσινό νερό για βιοχημικό έλεγχο, καθώς και 39 δειγματοληψίες σε ζώντα δίθυρα μαλάκια.

-Διερευνήθηκαν 8 καταγγελίες πολιτών για μη ασφαλή τρόφιμα ζωϊκής προέλευσης.

-Χορηγήθηκαν 44 άδειες και 1 βεβαίωση καταλληλότητας οχημάτων μεταφοράς τροφίμων ζωϊκής προέλευσης και ζωϊκών υποπροϊόντων.

-Χορηγήθηκαν 11 πιστοποιητικά εξαγωγής τροφίμων (αλιεύματα, κρέατα, γαλακτοκομικά) προς Τρίτες Χώρες, συνολικού βάρους 24 τόνων.

 

Από το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου πραγματοποιήθηκαν:

-344 έλεγχοι σε νωπά, κατεψυγμένα και μεταποιημένα προϊόντα και 8 δειγματοληψίες σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης

-624 έλεγχοι σε εισαγόμενα μεταποιημένα, νωπά και βαθείας κατάψυξης τρόφιμα από Τρίτες Χώρες στους χώρους των Τελωνείων Πειραιά και έγιναν 21 δεσμεύσεις φορτίων μεταποιημένων προϊόντων φυτικής προέλευσης συνολικού βάρους 379.755 κιλών, 6 καταστροφές σε εισαγόμενα μεταποιημένα και νωπά συνολικού βάρους 85.692 κιλών.

-116 έλεγχοι μεταποιημένων προϊόντων για εξαγωγές προς Τρίτες Χώρες συνολικού βάρους 689.404 τόνων και χορηγήθηκαν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά.

-2 έλεγχοι  κατά την εισαγωγή-διακίνηση και εμπορία οίνων συνολικού όγκου 25.425 λίτρων.

-7 φυτοϋγειονομικοί έλεγχοι  κατά την εισαγωγή-εξαγωγή αγροτικών προϊόντων και στην εσωτερική αγορά

-70 επισκοπήσεις για τον εντοπισμό εντόμων καραντίνας.

-7 έλεγχοι σχετικά με την καταγωγή – προέλευση του κρέατος σε επιχειρήσεις πώλησης κρέατος.

-5 επιτόπιοι έλεγχοι μελισσοκομίας και 5 επιτόπιοι έλεγχοι σε επιλέξιμους φορείς για τη δωρεάν διανομή τροφίμων.

-96 έλεγχοι ζωοτροφών κατά την εισαγωγή από Τρίτες Χώρες συνολικού βάρους 2011 τόνων και έγινε 1 δέσμευση συνολικού βάρους 22,7 τόνων και 5 δειγματοληψίες.

-3 έλεγχοι σε επιχειρήσεις ζωοτροφών της περιοχής αρμοδιότητάς μας.

Τέλος, βεβαιώθηκαν και εισπράχθηκαν συνολικά 9453.78 € τέλη ποιοτικών, φυτοϋγειονομικών, κτηνιατρικών ελέγχων και ζωοτροφών καθώς και 24.300 € από επιβολή προστίμων.

 

 

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης  Πειραιά Στέφανος Χρήστου επεσήμανε:

 

«Η δημιουργία μιας αγοράς ποιοτικής και ασφαλούς για τον καταναλωτή είναι βασική μας προτεραιότητα. Γι αυτό εργαζόμαστε σκληρά και υπεύθυνα σε καθημερινή βάση και δεν διστάζουμε να συγκρουστούμε με όποιον  προσβάλλει τα δικαιώματα του πολίτη καταναλωτή. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, για την αποφασιστικότητα, την αποτελεσματικότητα και την μεγάλη προσπάθεια που έχουν καταβάλλει και το Νοέμβριο  οι ελεγκτές μας, γεωπόνοι και κτηνίατροι, στους οποίους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».