Διακοπές στον Πόρο: 10 λόγοι που αυτό το νησί θα σας ξετρελάνει!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το καλοκαίρι από αύριο θα είναι επίσημα πλέον εδω πάρα τα διάφορα "τσαλίμια" του καιρού!

 
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ξεκινήσει ήδη να σκεφτόμαστε τους ιδανικούς προορισμούς για να περάσουμε και το φετινό καλοκαίρι με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.
 
Λόγω της οικονομικής κρίσης, ωστόσο, μπορεί τα όνειρα μας για φέτος να μείνουν απλά όνειρα ή να περιοριστούν κάπως!
 
Αν λοιπόν είστε από τους τυχερούς που η τσέπη σας σας επιτρέπει να πάτε διακοπές τότε ο Πόρος είναι σίγουρα το νησί που θα λατρέψετε!
 
- Αν δεν είστε λάτρεις των μεγάλων ταξιδιών τότε ο Πόρος μοιάζει ιδανικός προορισμός, μόλις 1,5 ώρα από τον Πειραιά
 
-Οι δαντελωτές ακρογιαλιές, τα γαλαζοπράσινα νερά, η πυκνή βλάστηση και οι χαμηλοί λόφοι συνθέτουν ένα ειδυλλιακό τοπίο, δεν είναι τυχαίο πως έχει χαρακτηριστεί κι ώς "νησί του έρωτα"
 
Ο Πόρος οφείλει την ονομασία του στο στενό πέρασμα («πόρο») που τον χωρίζει από τις πελοποννησιακές ακτές. 
 
-Tόπος έμπνευσης για σημαντικές προσωπικότητες των γραμμάτων, ο κοσμοπολίτικος Πόρος με τη μεγάλη ναυτική παράδοση γοητεύει όσους τον γνωρίζουν με την αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική του. 
 
Πρωτεύουσα και λιμάνι του ομώνυμου νησιού, η ονομαστή πολιτεία του Πόρου είναι αμφιθεατρικά χτισμένη απέναντι από το Γαλατά Tροιζήνας. 
 
-Tο στενό θαλάσσιο πέρασμα μεταξύ του Πόρου και του Γαλατά, τα νεοκλασικά κτίρια, τα παραδοσιακά σπίτια, τα γραφικά καλντερίμια, ο πύργος του ρολογιού συνθέτουν ένα ξεχωριστό  σύνολο. 
 
- Αν επισκεφτείτε στον Πόρο και δεν δοκιμάσετε τα αμυγδαλωτά,  το"καρυδάτο", τους κουραμπιέδες,το  παστέλι και  γλυκά ταψιού δεν ξέρετε τι χάνετε!
 
- Για τους "ψιψίνους" και τις "ψιψίνες" τα ταβερνάκια του Πόρου προσφέρουν ολόφρεσκα ψάρια και άλλα θαλασσινά που θα σας κάνουν να γλύφετε τα δάχτυλα σας!
 
-Επικοινωνεί με όλα τα νησιά και τις ακτές του  Αργοσαρωνικού, με τακτικότατα δρομολόγια
 
- Οι ακτές του νησιού προσφέρονται για υποβρύχιο ψάρεμα!
 
- Στον Πόρο θα συναντήσετε τους πιο ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους γεγονός που θα σας κάνει να νιώσετε "σαν στο σπίτι σας"
 
- Αν το καλοκαίρι για εσάς είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα θαλάσσια σπορ τότε βρήκατε το νησί σας!