Στο Δημοτικό Συμβούλιο Τροιζηνίας – Μεθάνων το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το θέμα της έκδοσης ψηφίσματος για τις αποζημιώσεις από τις πολεμικές καταστροφές και τις εκτελέσεις πατριωτών από την Τροιζηνία έφερε την Δευτέρα το απόγευμα, εκτός ημερησίας διάταξης, πριν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων ο Σάββας Ν. Αθανασίου.

Ο επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνίας και τα Μέθανα τόνισε ότι επιβάλλεται να εκδοθεί το σχετικό ψήφισμα και να πρωτοστατήσει ο Δήμος στην υποβολή αγωγής από τους συγγενείς των εκτελεσθέντων στο Καρατζά από τις Γερμανικές δυνάμεις Κατοχής, αλλά και των άλλων συγγενών των θυμάτων σε Πόρο, Μέθανα και γενικότερα στην Τροιζηνία.

Ο δήμαρχος Κ. Καραγιάννης δεσμεύθηκε να φέρει το όλο θέμα σε τακτική συνεδρίαση, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κ. Πατουλιάς είπε ότι θα πρέπει να ερωτηθούν πρώτα οι συγγενείς των εκτελεσθέντων και να γίνει διαβούλευση. Μετά από ένα σύντομο διάλογο ανέλαβε την δέσμευση ο Κ. Πατουλιάς να το συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη στο επόμενο συμβούλιο.
Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής, εκτός από τους εκτελεσθέντες του Καρατζά τον Ιούνιο του ’44 είχαν εκτελεστεί και Ποριώτες στην Καισαριανή.