Δήμαρχος Κυθήρων: Μείναμε χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά και την Κρήτη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Τα Κύθηρα έμειναν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά και την Κρήτη, λόγω σοβαρής βλάβης του πλοίου που εξυπηρετούσε τη συγκεκριμένη γραμμή.» δήλωσε ο δήμαρχος του νήσιου, Ευστράτιος Χαρχαλάκης

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κυθήρων «Από την 1η Μαΐου μέχρι σήμερα το πλοίο που συνέδεε τα Κύθηρα με τον Πειραιά και την Κρήτη έχει πραγματοποιήσει μόνο ένα πλήρες δρομολόγιο, διότι τον Μάιο βρισκόταν σε ετήσια ακινησία, η οποία ήταν νόμιμη. Τον Ιούνιο μέχρι σήμερα το πλοίο βρίσκεται σε κατάσταση σοβαρής βλάβης στην κεντρική του μηχανή και η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν έχει προβεί στην αντικατάστασή του. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Ναυτιλίας κηρύσσει την πλοιοκτήτρια εταιρεία έκπτωτη από τη σύμβαση της. Χωρίς βέβαια αυτόματα αυτό να σημαίνει και επίλυση του προβλήματος για τα Κύθηρα  και Αντικύθηρα που αυτή τη στιγμή εξυπηρετούνται μόνο από την ηπειρωτική χώρα και μόνο από τη Νεάπολη Λακωνίας».

Ο Ευστράτιος Χαρχαλάκης πρόσθεσε πώς  «Οι επιπτώσεις είναι πάρα πολύ σοβαρές, υπάρχει πρόβλημα με τον τουρισμό από την Κρήτη, η οποία είναι μία πολύ σημαντική πηγή εσωτερικού τουρισμού για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα. Οι επιχειρηματίες έχουν πρόβλημα, καθώς υπάρχουν καθημερινά ακυρώσεις στα δωμάτιά τους» 

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr