ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ: Αναμονή για το πόρισμα που θα διαλευκάνει το δυστύχημα στη θάλασσα της Αίγινας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (05/07/2017), στη θαλάσσια περιοχή της Αίγινας, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο ψαράδες, όταν το δεξαμενόπλοιο υδροφόρου «ΑΙΓΙΝΑ» συγκρούστηκε με το αλιευτικό τους σκάφος «Παναγιώτης», 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας .

Για το δυστύχημα ενημερώθηκε η βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά, η οποία επισκέφθηκε σήμερα το πρωί (07/07/2017) τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Διονύση-Χαράλαμπο Καλαματιανό.

Σύμφωνα με τον κ. Καλαματιανό, η έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος είναι σε εξέλιξη και έχει οριστεί πραγματογνώμονας από το λιμεναρχείο Αίγινας.

Εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των δύο άτυχων ψαράδων, η κ. Γεννιά τόνισε:

«Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι μοναδική και ανεπανάληπτη και η οδυνηρή και ξαφνική απώλειά της αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό που δεν μπορεί να μετρηθεί». Η βουλευτής επισήμανε ότι πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες της έρευνας και η έκδοση του πορίσματος από τον πραγματογνώμονα, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες όπου και εάν υπάρχουν.