Ανατροπή για τραγωδία Αίγινα: Μετά το DNA, τα τηλέφωνα αποκαλύπτουν το μυστικό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Βασανιστικά ερωτήματα απασχολούν τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στην Αίγινα μετά και από την αποκάλυψη ότι τελικά δεν ήταν ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος εκείνος που οδηγούσε το μοιραίο σκάφος που σκόρπισε το θάνατο στο νησί.

Η εφημερίδα Freddo επιχείρησε να επικοινωνήσει και πάλι με τους ανθρώπους που βρέθηκαν αμέσως στο σημείο της τραγωδίας και έκαναν τη δουλειά του Λιμενικού, όμως τα στόματα παραμένουν κλειστά.

Ο Γιάννης Πολιανίδης, ο Νεκτάριος Λεούσης και ο Αντώνης Μαλτέζος, οι τρεις άνθρωποι των οποίων οι μαρτυρίες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο, καθώς βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο της σύγκρουσηςαρνούνται να μιλήσουν και παραπέμπουν όποιον ρωτά στους δικηγόρους τους.

Όλοι πλέον στην Αίγινα γνωρίζουν ότι υπήρχε και άλλος επιβάτης πάνω στο ταχύπλοο, ο οποίος ήταν και πιθανότατα ο χειριστής του.

Πολλοί είναι μάλιστα εκείνοι που υποστηρίζουν ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και ίσως κάποιοι πρόλαβαν να αποκρύψουν στοιχεία που θα μιλούσαν και σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο και η μη άμεση εμπλοκή του Λιμενικού.

«Μιλάμε για έγκλημα. Εγώ από την αρχή πίστευα ότι δεν είναι ο Λυκουρέζος ο χειριστής, κανένας δεν το πίστεψε. Πώς ένας άνθρωπος που πέντε μέρες πριν γίνει το κακό είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο και είχε σοβαρά προβλήματα υγείας μπορούσε να οδηγήσει το ταχύπλοο;», αναρωτιέται ο αδελφός του καπετάνιου της λάντζας, Μίλτος Τρίμης.

Είναι πεπεισμένος δε, μετά και από τα αποτελέσματα του DNA ότι οι αρχές κάτι κρύβουν, αν και ακόμα δεν έχει καταφέρει να ξετυλίξει το κουβάρι της περίεργης αυτής υπόθεσης.

«Το λιμεναρχείο της Αίγινας τους έδωσε πάρα πολύ χρόνο να κινηθούν, δεν πήγαν καθόλου με το φουσκωτό. Δεν έπρεπε να γίνει ΕΔΕ στο Λιμεναρχείο που δεν πήγε καθόλου;

Να είναι η λάντζα ένα μέτρο πιο μεγάλη από το σκάφος και να μη τη δούνε; Δεν φαίνεται φυσιολογικό, είναι όγκος, πώς δεν κατάλαβαν αφού πέρασαν από πάνω της, δεν ήταν κανό. Οι προπέλες από το ταχύπλοο του Λυκουρέζου είχαν επάνω τσαντάκια, παιχνίδια και άλλα αντικείμενα των θανόντων», συνεχίζει.

Εκτιμά επίσης ότι αν θέλουν οι αρχές θα βρουν ποιος είναι αυτός που ευθύνεται πραγματικά για το θάνατο του αδελφού του και των υπολοίπων θυμάτων.

«Αν θέλουν μπορούν να βρουν ποιος πραγματικά ευθύνεται, αλλά τώρα κάτι κρύβεται. Υπήρχε και κάποιος άλλος. Γι’ αυτό έγινε και όλος αυτός ο ντόρος και ήρθε ο υπουργός, έβγαλε ανακοίνωση με τα ονόματα των επιβαινόντων, είπε πως ήταν ικανός χειριστής.

Μπορεί να ήταν ικανός στα νιάτα του, σε αυτή την ηλικία και σε αυτή την κατάσταση δεν ήταν ικανός», λέει ο Μίλτος Τρίμης.

Ο Α. Κούγιας πάλι που υπερασπίζεται τις οικογένειες των θυμάτων, μιλώντας στην εφημερίδα τονίζει ότι στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν πολύ σημαντικές εξελίξεις που θα διαφωτίσουν ακόμα περισσότερο την υπόθεση.

«Πιστεύουμε ότι οι απαντήσεις που προσδοκούμε θα έρθουν πολύ σύντομα. Η επόμενη επιστημονική έρευνα αφορά πάλι τα δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά αφορά και το DNA. Θα συγκριθούν τα δακτυλικά αποτυπώματα αυτώ που ισχυρίζονται ότι ήταν στο σκάφος και θα γίνει έλεγχος όλων των DNA.

Πιστεύω όμως ότι η έρευνα που θα δώσει τις πιο κρίσιμες απαντήσεις είναι η έρευνα της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου όλων όσοι ισχυρίζονται ότι ήταν στο σκάφος και όλων όσοι έφτιαξαν το σενάριο. Επιθυμούμε να βρεθεί ο πραγματικός ένοχος και όχι απλώς να διαψευσθούν όσοι είπαν ψέματα, αλλά και όσοι συγκάλυψαν την υπόθεση», σημειώνει.